“TÜRK OPTİK SEKTÖRÜ'NE DUYURUMUZDUR”

Sektörümüzün geleceği olan genç optisyenler meslektaşlarına bir kez daha güven verdi.

“TÜRK OPTİK  SEKTÖRÜ'NE  DUYURUMUZDUR”
07 Temmuz 2018 Cumartesi 10:02

Optisyenlik sektörünün geleceği Genç Optisyenler ‘’ Türk Optik Sektörümüze Duyurumuzdur ‘’ başlığı adı altında sosyal medyada bir video paylaşarak gelecekte yapacakları planlarını aktardılar.

"TÜRK OPTİK SEKTÖRÜ'NE DUYURUMUZDUR

Uzun zamandır Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını hedef  alan ekonomik darbelere karşı direnen ve her yıl biraz daha kan kaybetmesine rağmen aziz devletimizin kurumlarını problemleri ile meşgul etmekten imtina eden bu müstesna sektörün çalışanları, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

Bizler, öncelikle mesul müdüründen firmasına, Optisyeninden firma mümessiline, depo ekiplerinden tedarikçisine, gözlükçüsünden imalatçısına, yedek parçacısından işverenine, optik sektörünün tüm değerli emekçilerine teşekkür ederiz. 

Ayrıca “Oda – Birlik” oluşumu sürecinde emeği geçen meslektaşlarımıza minnettarız.

Genç Optisyenler olarak ülkesine, milletine ve mesleğine gönül vermiş bir topluluğuz. Bizimle aynı yüreği taşıyan her meslektaşımızla yol yürümeye hazırız. 

Mesleki yeterlilik ve tecrübeye vakıf olacak kadar yaşlı, sektörümüze yeni ve diri bir hareket enerjisi verecek kadar genciz… 
Biliyoruz, 
Finansal krizler, her gün yeni ve değişken hasta- müşteri talepleri, personel sorunları, ürün sıkıntıları, SGK güncellemeleri derken çok yoruldunuz.

Bizler, bu sıkıntıların nedenlerinin farkındayız. 

Yerli ve milli ürünlerimizin stantlarımızdaki yerini almadığı her gün, bu sorunların katlanarak artacağının ve dünya çapında tetiklenen yeni finansal krizlere karşı koyma gücümüzün azalacağının bilincindeyiz.

Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de sektörümüze, iradelerimize, kurumlarımıza ve “milli olan”larımıza uzanacak her el, karşısında Genç Optisyenler'i bulacaktır. 

Aynı zamanda bir kuruma, kuruluşa, siyasi parti ya da örgüte bağlantımız yoktur. Mesleğine sevdalı, ülkesi için davası olan herkes bizim yoldaşımızdır.

Bundan sonra Türk Optik Sektörü'nde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ve en somut ispatı da işte bu bildiridir:


Biz Genç Optisyenler olarak geleceğimiz için ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz.

1-    Diz çöktürülmek ve ele geçirilmek istenen sektörümüzde yeni bir sinerji oluşturarak, milli ruhu harekete geçireceğiz.
2-    Asla milletimizin ve halkımızın sağlığına olumsuz katkı yapacak, devletimize zarar verecek durumlar içerisinde olmayacağız.
3-    Milletimizin ve halkımızın göz sağlığını korumak için çalışmakla beraber, meslektaşlarımızın haklarının çiğnenmesine de müsaade etmeyeceğiz.
4-    Sığındığımız liman adalet anlayışımızdır. Mesleğimizin hak ettiği koşullarda icra edilmesini sağlamak için devletimizin ve mesleki kuruluşlarımızın tüm adalet mekanizmalarını etkin hale getireceğiz.
5-    Ahilik anlayışı ve sektörel hoşgörüyü, mesleki disiplinle harmanlayarak, yerli, milli ve ahlaki bir “Türk Optik Sektörü” kavramını hep birlikte inşa edeceğiz.
6-    Yerli olmayan ürünlerin sektörümüzde pazarlanmasına ülkeler arası ticari konjonktür gereği sınırlı olarak iştirak etmekle beraber, her bir ürünün muadil ve yerli üretim olanını ayrıca destekleyeceğiz. 
7-    Güneş gözlüğünden lensine, çerçevesinden camına yerli olan ne varsa, ilerlemesi için mücadele vereceğiz. 
Silahlı Kuvvetlerimizin sahada kullandığı gözlüklere varıncaya kadar tüm cam ve çerçeve kombinasyonu ürünlerin ülkemizde üretimini yapabilmek için çalışacağız. 
Yerli ürünleri, Ar-Ge çalışmaları ve laboratuar deneyleri ile destekleyerek, akademik çalışmalarla yönlendirecek yeni bir sistemi sektörümüze takdim edeceğiz.
8-    Sahte, korsan, kaçak ya da yan sanayi üretimi olarak ülkemize sokulmak istenen tüm ürünlerin karşısında duracağız. Müesseselerimizde satılan güneş gözlüğü, optik çerçeve, cam, kontak lens, solüsyon ve tüm kalemlerin yasal yollardan yine Optisyenlik Müesseselerimizden satın alınmasının takipçisi olacağız.
9-    Yıllardır değişmeyen ve artık müesseselerimiz için katlanılabilir olmaktan çıkan kurum çerçeve ve cam bedellerinin güncellenmesi ve bu sayede halkımızın daha kaliteli gözlüklere erişiminin gerçekleşmesi, meslektaşlarımızın da değişen finansal koşullar ve kur dengesine ayak uydurabilmesi için adımlar atacağız.
10-    Devlet kurumlarında görev almak isteyen Optisyen kardeşlerimizin göz poliklinikleri ve muayene arenalarına atanmasını sağlayarak, halkımızın göz sağlığı konusunda daha iyi hizmet alması ve genç kardeşlerimizin hak ettikleri meslek icrasını yapabilmesi için çalışacağız.
11-    Okullarımızın, Avrupa ve gelişmiş diğer ülkelerdeki eğitim sistemi ile senkronizasyonunun aciliyetinin farkındayız. 
Ayrıca Türkiye'deki Optisyenlik Bölümlerinde de eğitim birliğinin sağlanması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu yüzden yıllar önce başlattığımız Eğitim Şura'larının hedefe ilerlemesini destekleyeceğiz. Optisyenlik Bölümleri ve laboratuarlarında verilen eğitimin gelişmiş ülkelerdekine denk değil, onlardan daha iyi duruma gelebilmesi için gerekli çalışmaların ve alandaki akademik yayınların takipçisi olacağız.
12-    Tüm dünya tarafından kabul edilen “hayat boyu öğrenme” kavramının üzerinde daha sert durarak, meslek içi eğitim çalışmalarını hızlandıracağız, sistemini yenileyeceğiz.
13-    Bankalar, kredi kuruluşları ve KOSGEB gibi gerek yerli yatırımcı gerek girişimci gerekse esnaf destekleyen kuruluşların, aynı zamanda devletimizin görme sağlığı alanındaki yeni projelerinin ortağı olmak için çalışacağız. Bu konuda gerçekleştirilen küçük çaplı kalan projelerin çok daha ötesine geçeceğiz.

Söylenecek çok söz olduğunu bilsek de, icraatın sözden üstün olduğunu da bilmekteyiz. Yapılacak çok iş olduğunun bilincinde, yapabilme gücümüzün ve enerjimizin farkındayız. Lakin ille de bir söz söyleyecek isek, “artık yeni şeyler söyleme vaktidir…”"

GENÇ OPTİSYENLER

[ Optisyen.COM ]

Duyuruyu Genç Optisyenlerin kendi seslerinden dinlemek için aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz

https://www.facebook.com/optisyencomekibi/videos/912104642309876/

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.