Türk Oftalmoloji Derneği’nden Depremden Etkilenen Hastanelerin Göz Doktorlarına Eğitim Desteği

Türk Oftalmoloji Derneği, İstanbul Cerrahpaşa ve Çukurova Balcalı hastaneleri başta olmak üzere depremden etkilenen hastanelerde görev yapan göz hekimlerinin ihtisas eğitimlerini sürdürmesine destek verecek.

Türk Oftalmoloji Derneği’nden Depremden Etkilenen Hastanelerin Göz Doktorlarına Eğitim Desteği
10 Mart 2023 Cuma 10:45

İstanbul Cerrahpaşa ve Çukurova Balcalı hastaneleri başta olmak üzere depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın göz ihtisas eğitimlerine TOD destek verecek

Türk Oftalmoloji Derneği’nden Depremden Etkilenen Hastanelerin Göz Doktorlarına Eğitim Desteği

Türk Oftalmoloji Derneği, deprem önlemleri kapsamında tahliye edilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ndeki Göz Hastalıkları Anabilim Dalı kadrosunda görev yapan asistan ve uzman doktorların eğitimleri başta olmak üzere depremden etkilenen tüm göz hekimlerinin eğitimlerine devam etmesi için destek veriyor.

Türkiye’deki göz doktorlarını temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği’nin Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, tahliye edilen hastanelerdeki göz doktorlarının mesleki gelişimlerine devam etmelerini gerektiğini belirterek, “Ani gelişen tahliye kararları sonrasında genç göz hekimi meslektaşlarımızın eğitimlerini sürdürmeleri çok önemli. Hem Türk göz hekimlerinin donanımlı bir şekilde yetişmeleri hem de halkımıza ihtiyacı olan göz tedavilerinin sunulmasında bir eksiklik yaşanmaması bizler için hayati önem taşıyor” dedi.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında afet bölgesindeki destek çalışmalarına ilk günden bu yana devam ettiklerini aktardı. Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne konteyner ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne malzeme desteği sağlandığını sözlerine ekleyerek, “Şimdi de Türk Oftalmoloji Derneği Eğitim Merkezi (TODEM) bölümümüz, İstanbul ve Adana’da tahliye edilen Cerrahpaşa ve Balcalı Hastanesi’nde görev yapan asistan ve uzman doktorlar başta olmak üzere depremden etkilenen tüm göz hekimlerinin eğitimlerine devam etmesi için destek veriyor.” dedi.

Cerrahpaşa ülkemizin ilk göz ihtisas bölümü

Prof. Dr. Ziya Kapran, boşaltılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı bölümünün Türkiye’nin ilk göz ihtisas veren hastane olduğunu belirterek, hem İstanbul gibi büyük bir şehrin hem de Marmara bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye ve çevre ülkelerden hastaların şifa bulduğu önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. Adana Balcalı Hastanesi’nde ise üst düzey öğretim elemanları ile verilen göz eğitimi yanı sıra Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan çok sayıda göz hastasının tedavi gördüğünü hatırlatan Prof. Dr. Kapran, “TODEM’ler vasıtasıyla başta bu iki hastanede görevli asistan ve uzman göz doktorları yanında depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın eğitimlerine devam etmeleri ve mesleği gelişimlerini ara vermeden sürdürmeleri amacıyla eğitim çalışmalarını başlatıyoruz. Halihazırda 2016 yılından bu yana Beceri Aktarım Kursu (BAK) adını verdiğimiz eğitimlere İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da bulunan eğitim merkezlerinde depremden etkilenen göz hekimlerine öncelik vererek hız veriyoruz.” dedi.

95 yıldır göz hekimlerinin yanında

Prof. Dr. Ziya Kapran, ülkemizde 95 yıldır faaliyet gösteren ve Türk göz hekimlerini temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği olarak ilk günden beri depremzedelerin ve hekimlerin yanında olduğunu vurgu yaparak şöyle devam etti: “Depremde 4 göz doktoru üyemizi kaybettik. Afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Farkındayız, yolumuz uzun, daha yapacak çok işimiz var. TOD olarak afet bölgesinde halkamızın yanında olmaya ve desteklerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanları başta olmak üzere göz hekimlerine destek olmak için bölge halkının ve doktorlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Prof. Dr. Ziya Kapran son olarak depremden etkilenen göz hekimlerinin düzenlenecek TODEM eğitimleri için TOD web sitesi www.todnet.org adresini takip etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

TOD Hakkında

Türk Göz Hekimlerinin resmi ulusal mesleki derneği olan Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD), göz hastalıkları uzmanlarını ve bu konuda uzmanlık eğitimi almakta olan hekimleri bünyesinde barındırıyor. 5 bini aşkın üyesiyle ulusal göz sağlığına katkıda bulunmayı, üyelerinin mesleki ve bilimsel alanlar başta olmak üzere her alanda gelişmelerini sağlamayı, haklarını korumayı, halkın göz sağlığını ve mesleğin geleceğini tehdit eden etik ve bilim dışı uygulamalarla mücadele etmeyi amaçlıyor. 1928 yılında kurulan derneğin genel merkezi İstanbul’da bulunuyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.