Türk Oftalmoloji Derneği Tüm İmkanlarıyla Afet Bölgesinde

“İlk günden bu yana halkımızın ve hekimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. TOD olarak farkındayız, yolumuz uzun, daima bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz”

Türk Oftalmoloji Derneği Tüm İmkanlarıyla Afet Bölgesinde
27 Şubat 2023 Pazartesi 10:22

Türk Oftalmoloji Derneği deprem bölgesindeki destek çalışmalarını sürdürüyor

Türk Oftalmoloji Derneği Tüm İmkanlarıyla Afet Bölgesinde

Türk Oftalmoloji Derneği, 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında afet bölgesindeki destek çalışmalarına ilk günden bu yana devam ediyor. Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran koordinasyon çalışmalarını farklı şehirlerde sürdürürken Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne konteyner ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne malzeme desteği sağlandı.

Prof. Dr. Ziya Kapran depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki Türk Oftalmoloji Derneği Şubelerinin yöneticileriyle ve bölgedeki hastanelerde görev yapan doktorlarla yakın temas halinde bulunduklarını belirterek, “İlk günden bu yana halkımızın ve hekimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. TOD olarak farkındayız, yolumuz uzun, daima bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Oftalmoloji Derneği deprem bölgesindeki destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, TOD Genel Sekreteri Prof. Dr. Huban Atilla ve TOD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör, 17 Şubat ve 23 Şubat tarihlerinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerini ziyaret ederek bölgedeki ihtiyaçları belirledi. Prof. Dr. Ziya Kapran bölgedeki en önemli ihtiyacın barınma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Bu kapsamda 5 adet konteyner almaya karar verdik. Konteyner tedarik etmek her ne kadar zor olsa da ilk aldığımız konteyneri 14 Şubat tarihinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırması Hastanesi’ne teslim ettik. 4 adet konteyner tedarik etmek sürecimiz devam ediyor, en kısa zamanda diğerlerini de ihtiyaç duyulan şehirlerde hekimlerin kullanımına sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Ziya Kapran, konteyner desteğinin yanında malzeme desteği sağlamaya çalıştıklarını, bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Crush Sendromu vakalarında kullanılmak üzere 1.000 adet serum teslim ettiklerini belirtti. Ülkemizde 95 yıldır faaliyet gösteren ve Türk göz hekimlerini temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği olarak ilk günden beri depremzedelerin ve hekimlerin yanında olduğunu belirten Kapran, “Depremde 4 göz doktoru üyemizi kaybettik. Afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm üyelerimiz ve TOD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi hekim meslektaşlarım biliyoruz ki yolumuz uzun, daha yapacak çok işimiz var. TOD olarak afet bölgesinde halkamızın yanında olmaya ve desteklerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Ülkemizin başı sağ olsun.” diye konuştu

TOD Hakkında

Türk Göz Hekimlerinin resmi ulusal mesleki derneği olan Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD), göz hastalıkları uzmanlarını ve bu konuda uzmanlık eğitimi almakta olan hekimleri bünyesinde barındırıyor. 5 bini aşkın üyesiyle ulusal göz sağlığına katkıda bulunmayı, üyelerinin mesleki ve bilimsel alanlar başta olmak üzere her alanda gelişmelerini sağlamayı, haklarını korumayı, halkın göz sağlığını ve mesleğin geleceğini tehdit eden etik ve bilim dışı uygulamalarla mücadele etmeyi amaçlıyor. 1928 yılında kurulan derneğin genel merkezi İstanbul’da bulunuyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.