Türk doktorlar, sadece dört kişide bulunan göz hastalığı keşfetti!

Yedi yıllık çalışma sonucunda bulunan ve daha önce hiç bilinmeyen bu hastalığın kalıtımla geçtiği ve gündüz körlüğüne de yol açtığı açıklandı.

Türk doktorlar, sadece dört kişide bulunan göz hastalığı keşfetti!
07 Ağustos 2014 Perşembe 08:57

 

 

Tıp tarihinde daha önce rastlanmayan bir retina hastalığı keşfeden Türk doktorlar, buluşlarıyla bilinmeyen bir genin ayrıntılarını ortaya çıkaracaklar.
Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Yusuf Durlu, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Prof. Dr. Aslıhan Tolun ve Dr. Çiğdem Köroğlu tarafından, akraba evliliği yapılan bir ailedeki 13 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucu sadece dört kişide ortaya çıkan hastalık, kalıtımsal.

 

Gece körlüğünün tam tersi
Hastalığın gece körlüğünün tam tersi olduğu, hastaların gündüz ışıktan rahatsızlık duydukları için gece rahat ettikleri açıklandı. Hastalık, görmeyi yüzde 80-90 azaltıyor. Genç yaşta başlayan hastalık, gündüz tek başına evden çıkmayı imkansız hale getiriyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.