TOG Yönetiminden Yeni Duyuru

"Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve asla HUKUKÎ olarak İTİBAR EDİLEBİLİR DEĞİLDİR."

TOG Yönetiminden Yeni Duyuru
27 Eylül 2019 Cuma 18:10

TOG Birliğimizin MERKEZ YÖNETİM KURULU üyeleri ile Odalarımızın KURUCU Yönetim Kurulu BAŞKANLARI'nın, pek değerli ÜYELERİMİZİN ve mensuplarımızın saygıdeğer DİKKATLERİNE:

Merkez Yönetim Kurulu'muzun 17, 18 ve 19 sayılı kararları gereğince BAŞKAN ve Genel Sekreter vasfı, görevi ve yetkisi tamamen DÜŞMÜŞ bulunan Mahmut YETİM (ile Engin BULUT) tarafından,  Merkez Yönetim Kurulu hakkında ZİHİN KARIŞIKLIĞI yaratmak maksatlı bâzı PAYLAŞIM'larda bulunulduğu anlaşılmaktadır.

Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve asla HUKUKÎ olarak İTİBAR EDİLEBİLİR DEĞİLDİR.

Değerli Üyelerimiz ve Başkanlarımız;

Bilinmelidir ki: Türkiye Cumhuriyeti, bir "hukuk devleti"dir. Hiçbir kimse, makam ve organ, Anayasa'da ve kanunlarda dayanağı olmayan bir yetkiyi kullanamaz. Şayet, kullanırsa, hukuken muteber veya geçerli sayılamaz. YANLIŞ MECRALARDA ve mahfillerde sürdürülmek istenen gayretler tamamı ile NÂFİLEDİR. Usûle ve hukuka uymayan teşebbüsler ile üretilen şeyler, Birliğimizi ve Merkez Yönetim Kurulu'muzu asla bağlayıcı görülmemektedir.

Yukarıda örneği bulunan belge, bir çoğunuza  gönderilmiş olabilir.

Fakat, Birliğimizi muhatap (davalı mevkiine) alan ve hukukî uygulanabilirliği olan bir mahkeme kararının tebliğ edilmediğini de belirtmek isteriz.

Bilindiği üzere, Birliğimizin Merkez Yönetim Kurulu, dokuz (9) üyeden oluşmaktadır.

Bu (9) kişiden 7'si,  alınmış olan kararlara ve bunlar ile kararlaştırılan iş ve işlemler ile toplantı dâvetine oybirliğiyle imza atmıştır.

Kurul'umuzun toplantılarına dahî iştirak etmeyen mezkûr şahısların akılalmaz tutumlarını ibretle tâkip ediyoruz.

Adı geçen şahısların bu teşebbüs ve buna benzer girişimler ile ne yapmaya çalışdıklarını  anlamakta zorluk çekilmektedir. Bu yapılanlar, Birliğimizi nereye götürecektir ki?... Bu teşebbüsler ile (9) kişilik Yönetim Kurulu'nun (7) kişilik ekseriyetinin iradesine ve kararlarına ipotek mi konulacaktır? Bu bahtsız teşebbüslerin, meslek câmiamızın iyiliğine ve faydasına olmadığını biliyoruz.

Birliğimizi ve Odalarımızın kuruluşunu engellemeğe mâtuf teşebbüslere karşı her türlü tedbirimiz ve hazırlığımız vardır; meslektaşlarımıza  güvenimiz de tamdır.

Bu sebeple;

Evvelce, 29 EYLÜL 2019 (Pazar) günü olacağı bildirilen Yönetim Kurulu ve istişare TOPLANTIMIZ, aynı yerde ve saatte YAPILACAKTIR.

Kararlılık içinde ve hukuk çerçevesinde görevimize DEVAM ediyoruz.

Kurul üyelerimizin ve Kurucu Oda Başkanlarımızın toplantıya katılmaları gerektiğini belirterek takdirlerinize sunuyoruz.

Saygılarımızla,

İlker AKGÜL

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği

Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.