TEB ile SGK masaya oturdu! 8 konu görüşüldü, Erteleme alındı!

TEB, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında görüşme yapıldı.

TEB ile SGK masaya oturdu! 8 konu görüşüldü, Erteleme alındı!
18 Ekim 2016 Salı 08:59

TEB, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan görüşme hakkında bir duyuru yayınladı.

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) duyurusunda, SGK ile görüşülen 8 konu hakkında bilgi verildi. Duyuruda Statik IP'ye geçiş için 31.12.2016 tarihine kadar erteleme sözü alındığı, bu konunun ayrıca yazılı olarak da duyurulacağı ifade edildi.

Bilindiği üzere, SGK tarafından yayımlanan 04.10.2016 tarihli "Sabit IP'ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine" başlıklı duyuru ile, statik IP bildirim işlemlerinin 15.10.2016 tarihine kadar tamamlanması gerektiği belirtilmiş, ardından 14.10.2016 tarihli duyuru ile, 01 Kasım 2016 tarihinde kesin olarak başlayacağı duyurulmuş olmakla birlikte, Birliğimizin konu hakkındaki görüşünün, statik IP’ye geçişin SGK ve Birliğimiz tarafından birlikte değerlendirilmesi gereken bir konu olduğu ve statik IPye geçişle ilgili olarak eczacı odalarımızın, üyelerimizin ve Birliğimizin çekinceleri Kuruma ayrıntılı bir şekilde aktarılmıştır.

Eczacıların statik IP’ye geçmek için kendi bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlamak için almaları gereken önlemler konusunda Birliğimiz tarafından da bilgilendirici çalışmalar yapılabilmesi, ayrıca statik IP’ye geçişte eczacı açısından oluşabilecek ek maliyetin en aza indirilebilmesi için GSM operatörleri ve diğer ilgili kuruluşlarla gerekli görüşmelerin yapılabilmesi ve bu çalışmalarla ilgili olarak geniş katılımlı toplantılarda üyelerimize bilgi verilebilmesi için süreye ihtiyaç duyulduğu aktarılmış, Birliğimizin görüş ve önerileri doğrultusunda Kurum yetkilileri tarafından, bu doğrultuda, geçiş ile ilgili takvimin 31.12.2016 olacak şekilde öteleneceği sözlü olarak ifade edilmiş, ayrıca yazılı olarak da duyurulacağı da tarafımıza aktarılmıştır.


Kaynak : eczaciyiz.net

Etiketler; #SGK #TEB

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.