Taylan Küçüker “On senedir zam alamıyoruz“

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker 10 yıldır zam alamadıklarını bir basın bülteni ile kamuoyu ile paylaştı.

Taylan Küçüker “On senedir zam alamıyoruz“
28 Şubat 2014 Cuma 08:03

 Küçüker yaptığı açıklamada; "Gözlük, Kontakt lens az görmeye yardımcı cihazlar, Devletin sağlıkyardımı yaptığı sağlık geri ödeme sistemine dâhil ilaç tedavi kapsamındasınıflandırılan tıbbi cihazdır. Sadece hekim reçetesi ile hastayaoptisyenlik müesseseleri tarafından satılabilir.Reklamının yapılması da yasaktır.

 

On senedir, gözlük sağlık yardımlarında biriyileştirme, zam yapılmadı.
Gözlük çerçevesi için 35, camı için ortalama 10 TL ödeniyor. Bu ücretlerehizmet bedeli ve işçilik dâhildir. Hastalara ücretsiz sağlık danışmanlığı vegaranti servis hizmeti sunuyoruz.
Vatandaşa 40 TL, vekillerimize 400 TL gözlük yardımıyapılıyor. Bu hakkaniyetle ve adaletle bağdaşır mı?
Sağlık harcamaları, 2002'den günümüze kadar 4 kat artarak devasa miktarlara (46katrilyon) ulaşmıştır.

Sağlık harcamaları içerisinde, gözlük için ödenen bedel yıllık %1'den azdır(250 trilyon). Bu bedel, diğer sağlık harcamalarına göre son derece düşük veazdır. Bütün gözlükçülere (5000) ödenen bir yıllık bedel, 6 günlük ilaç ya da 6günlük hastane tedavi giderleri kadardır.

Uygulanan fon, döviz artışları ve enflasyon sebebi ile maliyetlerimiz,girdilerimiz katlanarak arttı. Her yıl ortalama %9 enflasyon olan ülkemizde,2004 yılından beri gözlük cam ve çerçeve bedellerine zam yapılmıyor. Bırakınzam yapılmayı, tasarruf gerekçesi ile gözlük cam çerçeve fiyatları sürekli geriçekiliyor.

Gözlük çerçevesi için 2 senede yapılan hak ediş ödemesi, 3 seneye çıkarıldı. Buuygulama körlüğe neden olan hastalıkların teşhis ve tedavisini degeciktirmektedir.
Gözlükçülük bir formasyon mesleğidir. Aldığımız bedel meslek bilgimizinkarşılığıdır.
Gözlük cam ve çerçeve bedelleri çok düşük rakamlarda kaldı. Sağlık, en temelinsan hakkıdır. Cam ve çerçeve fiyatlarının, kamu imkânları da gözetilerekiyileştirilmesi mecburiyet haline gelmiştir. Meslektaşlarımızın mağduriyetiningiderilmesi ivedi olarak bekliyoruz" dedi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.