Şişmiş Gözlerden Kurtulmanın Yöntemleri

Şişmiş gözler, sizi daha yorgun, hasta ve hatta yaşlı gösterir ama bundan kolayca kurtulmak mümkün...

Şişmiş Gözlerden Kurtulmanın Yöntemleri
07 Nisan 2020 Salı 13:56

Şişmiş gözlerden kurtulmanın yöntemleri

Yaşlanmanın ilk belirtileri neden göz çevrelerinde ortaya çıkmaya başlar? Kırışıklıklar, kaz ayakları, siyah halkalar ve gözaltı torbaları… Gözlerimizin etrafındaki deri normal derimizden üç kat daha ince ve hassastır. Şişmiş gözler, sizi daha yorgun, hasta ve hatta yaşlı gösterir ama bundan kolayca kurtulmak mümkün...

İşte, şiş gözlerden kurtulmanın  mucizevi yolları...

- Gözlerin şiş görünmesine yol açan gözaltı torbaları sıvı tutulmasından kaynaklanır. Tüm cilt uzmanları size öncelikle tuz tüketimini azaltmanızı önerecektir. Daha sonra izlenecek adımlar, fazla su tüketimi ve yeterli uykudur.

- Göz çevrenize dokunurken veya makyaj yaparken nazik olmaya dikkat edin. Her zaman yüzük parmağınızı kullanın. Geceleri makyajınızı tamamen çıkarın.

- Soğuk kompres fark edilir değişiklikler yaratır. Soğuk salatalık, çay torbaları, patatesler veya buz küplerini göz çevrenize uygulayın. Buz küplerini uygularken dikkatli olun. Bir seferde birkaç saniyeden fazla tutmamaya özen gösterin.

- Uyurken başınızı vücudunuza göre yüksek bir yerde tutun. Kan damarlarını sıkıştıran göz kremleri kullanın.

- Egzersiz, kan dolaşımını artırır ve suyun vücuttan atılımını kolaylaştırır.

- Bol su için. Asitli, şekerli ve alkollü içeceklerden uzak durun.

- Güneşe karşı etkin korumalı bir gözlük ve şapka kullanarak gözlerinizi güneşten koruyun.

- Eğer göz etrafınızdaki şişlikler alerjiden kaynaklanıyorsa, öncelikle alerji türünüzü saptayın, daha sonra bunun için uygun önlemleri alın.

Kaynak:www.yeniakit.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.