Sık Sık Yaşanan Göz Kararmaları Neye İşaret?

Ayağa ani kalkmalarda göz kararması görülüyorsa, bu durum hipotansiyon rahatsızlığının habercisi olabilir.

Sık Sık Yaşanan Göz Kararmaları Neye İşaret?
30 Mayıs 2020 Cumartesi 13:00

Göz kararmasının nedeni nedir?

Her zaman önemli bir rahatsızlık habercisi olmayan göz kararmaları çok sık yaşanmaya başlandığında doktor kontrolü gerektiren bir durumdur. Besin zehirlenmesi, açlık, stres ve aşırı sıcak ortam gibi etkenlerde bilinç kaybı ve ardından göz kararmaları görülebilir.

Göz kararması yaşayan hastaların ilk olarak dâhiliye bölümüne görünmesi gerekir. Bununla birlikte kulak burun boğaz ve nöroloji gibi alanlarda da bu rahatsızlık ile ilgili tedaviler yapılır. Günlük hayatta yaşanan uzun ve yorucu iş saatlerinin ardından stres veya uzun süreli açlık meydana gelebilir. Bu nedenle tansiyon düşmesi görülebilir ve beraberinde göz kararması ortaya çıkar.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Tansiyon dengesinin değişmesi ile birlikte kandaki şeker oranının düşmesi veya artması nedeniyle göz kararması olabilir. Ayrıca demir eksikliği nedeniyle oluşan kansızlık, tiroit sorunları, ishal, aşırı terleme ve bulantı nedeniyle oluşan su kaybı göz kararmalarına neden olur.

Göz kararması, ilk olarak ellerde titreme ve bulantı ile ortaya çıkar. Kalp ritmindeki bozukluk ve baş dönmesi, göz kararmasının ilk belirtileridir. Ödem ve damar problemleri, boyun damalarında görülen sıkışmalar, kalp ve tansiyon ilaçları bazı durumlarda tek gözde kararmaya neden olur.

Ayağa ani kalkmalarda göz kararması görülüyorsa, bu durum hipotansiyon rahatsızlığının habercisi olabilir. Göz kararmasının yanında baş dönmesi çok şiddetli bir şekilde görülüyorsa o zaman migren, vertigo, kalp ve damar hastalıklarından şüphelenmek mümkündür.

Göz kararması sırasında kişilerin bir süre hareket etmemesi gerekir. O an su içmesi veya yüz yıkaması rahatsızlığın hafiflemesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte kişilere gıda ve şeker takviyesi de yapılabilir. Göz kararmasının uzun süreli devamı halinde bir doktora gidilmelidir. İdrar veya kan testiyle rahatsızlığın nedeni anlaşılır.

Kaynak:www.yeniakit.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.