“Şık Gözlükler Daha Çok Tercih Ediliyor”

Adapazarı’nda 1967 yılından bu yana gözlükçülük yapan Recep Girişta, son yıllarda uzak gözlüğü satışlarının ciddi oranda arttığını belirtti. Girişta, müşterilerin gözlük alırken estetiği de ön planda bulundurduğunu dile getirdi.

“Şık Gözlükler Daha Çok Tercih Ediliyor”
08 Şubat 2018 Perşembe 09:43

Gözlük Trendleri
 “İşlerimiz çok şükür yolunda” diyen Girişta, en çok miyop hastalarının kullandığı uzak gözlüklerinin satışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.  Girişta, müşterilerin gözlük alırken çerçeve yapısına ve şıklığa özellikle dikkat ettiklerini söyledi.

“İmaj Olsun Diye”
Recep Grişta, “Uzak gözlüklerini eskiden çerçeveleri yüzünden pek alan olmazdı. Eski gözlüklerin çerçeveleri büyük ve şimdikilere göre daha kabaydı. Şimdi ise çok şık çerçeveli gözlükler var. Artık sırf imaj olsun diye gözlük takanlar var. Bu da gözlük kullanmayı daha cazip hale getiriyor” diye konuştu.

Gözlük Tercihleri
Girişta, kadın ve erkeklerin gözlük tercihleri üzerine de ilginç bilgiler verdi. Kadınların daha çok kemik çerçeveli, renkli ve zarif gözlükleri tercih ettiklerini söyleyen Recep Grişta, erkeklerin ise daha sade modelleri satın aldığını belirtti. Müşterilerinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu söyleyen Girişta, “İmaj olsun diye gözlük takan kadınlar var” diye ekledi.

Teknolojik Kolaylık
Teknolojinin gelişmesiyle  birlikte gözlük modellerinin de çeşitlendiğini aktaran Recep Girişta, “Uzak ve yakını aynı anda gösteren gözlüklerimiz var.  Bu gözlüklerde progressif gözlük camları kullanıyor. Her mesafeyi mükemmel görüyorsunuz. En çok da bu gözlükler tercih ediliyor. Gölük, fiyatlarımız 300 ila 8 bin TL arasında değişiyor. Durumu iyi olan ve estetiğe önem veren müşterilerimiz daha pahalı modelleri tercih ediyor” ifadelerine yer verdi.

“İşler Yolunda”
Sakarya’da gözlükçülük yapan esnaf sayısının eskiden çok fazla olmadığını günümüzde ise hemen hemen her yerde optikçilerin bulunduğunu belirten Recep Girişta, “Tabi ki bunun nedeni insanların göz sağlığına eskisine göre daha çok özen göstermesi. Bugün şehrimizde 60’dan fazla optikçi var. Gözle ilgili hastaneler de çoğaldı. Gelişmelere paralel olarak bizim de işlerimiz yolunda” diye belirtti. 

Kaynak: Aksamhaberleri.com.tr-Murat Solmaz
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.