Sigara göz sağlığınız için büyük tehlike!

Sigara sağlığımıza en zararlı ve tehlikeli maddeler arasındadır.

Sigara göz sağlığınız için büyük tehlike!
25 Eylül 2016 Pazar 13:00

İnsan vücudunda bir çok hasara neden olan sigara göz sağlığınız içinde oldukça tehlikeli.Bir çok hastalığın ilerlemesini hızlandıran sigara kullanımı bir çok göz hastalığınıda beraberinde getirmekte..

Sigara içen troid hastalarında gözlerin görme oranına verdiği büyük hasar neticesinde görme kaybının sıfıra inmesine neden olabilmekte.Troid temelli bir çok göz hastalıkları meydana gelebilmekte.

Göz kapaklarında tutulma

Hastalıkta sıklıkla görülen belirti göz kapağının kendiliğinden yukarı doğru çekilmesidir.Erken tedavi yöntemleri ile cerrahi operasyona gerek kalmadan düzeltilebilir.Geç kalınmış ise cerrahi operasyon ile düzeltme yapılır.

Gözün öne doğru çıkması

Kas ve yağ hacminin artması nedeni ile göz öne doğru eğilim gösterir.Öne doğru çıkan gözde korneada kuruma ve tahrişler meydana gelir.Ciddi hasarlara yol açabileceğinden erken müdahale gerekebilir.

Göz çevresi doku tutulması

Göz çevresinde baskı ve ağrı, kapakta torbalanma,dolgunluk hissi, ışıktan rahatsız olma, kızarıklık ve şişkinlik belirtileri sigaranın verdiği hasarları yansıtır.

Göz dışı kas tutulması (Şaşılık)

İltihabi reaksiyon göz küresindeki gözü hareket ettiren kasların genişlemesine ve hareket bozukluklarına yol açmasına neden olur.Hastanın gözlerinde gözle görülür bir bozukluk ortaya çıkar.Erken tedavide gözlük kullanılabilir.Düzelme sağlanmassa eğer şaşılık cerrahisi uygulanır.

Görme sinirlerinin etkilenmesi

Göz dışı kasları genişleyen hastalarda optik sinirin kanlanması ve beslenmesinde bozukluklar meydana gelmesine neden olur. Optik sinirin fonksiyonlarının bozulması tiroid ile ilişkili göz hastalığında vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gereken önemli bir rahatsızlıktır.Erken tedavi ile hasta en az hasarla görme kaybı yaşamadan kurtulabilir.

Sigara kullanmayın, kullanılan ortamlarda vakit geçirmeyin

Vücudun her organına etkisi olan sigara dumanı aynı ortamda bulunan kişilerde sigara içmeseler dahi etki etmektedir.Özellikle küçük yaşlardaki çocukların bu ortamlarda 5 kat daha fazla etkiye maruz kaldığı görülmektedir.

Kaynak : cinargoz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.