Sidra, Yeni Gözüne Kavuştu!

Suriye'de yaşanan iç savaşta bir gözünü kaybeden Suriyeli kız, başlatılan tedavi sonucu suni bir göze sahip oldu.

Sidra, Yeni Gözüne Kavuştu!
11 Ağustos 2015 Salı 13:34

Suriye’deki iç savaştan kaynaklı bir kazada yaklaşık 2,5 sene önce gözünü kaybeden Sidra isimli Suriyeli kız, İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği aracılığıyla başlatılan tedavi sonucu suni bir göze sahip oldu.

Kızlarının kaybettiği gözünün tedavisi için Suriye’de yaklaşık iki yıl uğraşmalarına rağmen bir mesafe kaydedemeyen aile, daha sonra Suriye Deyrzor İş’ara bölgesinden Şanlıurfa’ya taşındı. Kendilerine yardım etmeleri için İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ile görüşen aile, tedavi sözü aldı. Gaziantep’teki özel bir hastane ile temas kurulup tedavisine başlanılan Sidra, suni göze kavuştu.

Sidra’nın babası Muhammed el Ahmet, kendilerine yardımcı olan İHH’ya teşekkür ederek şöyle konuştu: “Biz 8 ay önce Türkiye’ye geldik. Suriye’deki iç savaştan dolayı geldik. Ben ve ailem kızım Sidra’nın gözü için Türkiye’ye geldik. Çünkü kızımın gözü için Suriye’de fazla hiç bir şey yapamadık. Gıda yardımı için İHH’dan yardım istedik. Yardımı getiren görevli kızımın durumunu görünce neden tedavi edilmediğini sorunca imkânsızlıktan dolayı tedavi yapılmadığı söyledik. Bunun üzerine kızımın tedavisi için elinden geleni yaptı. Rahat bir şekilde arkadaşlarının yanına gidip güzel vakit geçirebiliyor. Eskiden dışarı çıktığında herkes gözlerine bakıyordu ve ona acıyorlardı. Bu da kızımın psikolojisinin bozulmasına neden olmuştu. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.



Yeni bir göze kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Sidra “Elhamdülillah artık rahat bir şekilde dışarı çıkıp dolaşabiliyorum ve en önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum. İnşallah okula da gideceğim. Benim eski halimi bilenler beni görünce onlar da mutlu oluyorlar. Ben eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum. Dışarı çıkmaya korkuyordum. Çünkü çocuklar parmaklarıyla benim gözümü birbirlerine gösteriyordu. Ama şimdi serbest bir şekilde dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum.” diye konuştu.

İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila ise, “8 ay önce bu durumu fark ettik. Aile diyordu ki ‘Çocuk dışarı çıkamıyor ve hiç gülmüyor. Eğer para olsa suni bir göz takılsa hem çocuk hem de biz rahat edeceğiz. Hepimiz ailece perişan olduk. Allah rızası için bize yardımcı olun’ dediler. Bizler de İHH olarak tedavi için elimizden geleni yaptık. Gaziantep’teki  özel bir hastaneyle anlaştık ve ardından 8 ay içinde birkaç ameliyat yapıldı. Şimdi Sidra yeni bir göze kavuştu. Sidra’nın gülmesi hepimizi mutlu etti. Bu güzel çalışmada bize yardımcı olan hayırseverlere teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.   

Kaynak: dogruhaber.com.tr

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.