SGK primleri bankalara yatırılabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin tüm bankalarda yatırılabileceği bildirildi.

SGK primleri bankalara yatırılabilecek
31 Ocak 2014 Cuma 00:00

 Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "SGK olarak vizyonumuz vatandaşlarımıza kaliteli, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet verebilmektir. İl Müdürlüklerimizde yeterli sayıda vezne olmaması, prim ödemelerinin ay sonuna gelmesi, uzun kuyruklar oluşması nedeniyle sorunlar yaşanmakta idi. Yaşanan sorunların aşılması ve daha kolay hizmet verilebilmek amacıyla Türkiye'de hizmet veren bankalar ile anlaşma yapılarak 31 Ocak 2012 tarihi itibarıyla tüm il Müdürlüklerimizde bulunan vezneler kapatılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığımız ile 27 bankanın Genel Müdürlüklerince Ankara'da imzalanan protokol gereği, Türkiye'deki şubeleri aracılığıyla Kurumumuza ait tüm prim ödeme ve diğer alacaklarımıza ait tahsilatları yapma zorunluluğu getirilmiştir.

SGK ile anlaşmalı bankalar kurumumuz ile yapmış oldukları protokol gereği SGK prim ödeme ve diğer alacaklarımıza ilişkin tahsilatları yapmak zorundadırlar.

Dolayısıyla sigortalılarımız ve işverenlerimiz yukarıda isimleri belirtilen SGK ile anlaşmalı bankalarda herhangi bir nedenle, SGK prim ve diğer alacaklarımıza ilişkin ödemelerini yapamadıkları takdirde gerek ilgili banka şubesinden almış oldukları yazı ile gerekse yazmış oldukları dilekçe ile birlikte Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz Performans Yönetimi ve Koordinasyon Birimimize müracaat etmeleri yaşanan sorunların giderilmesi adına katkı sağlayacaktır" denildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.