SGK'dan Yeni Bir Hizmet!

Gözlük hakkınızın gelip gelmediğini basit bir şekilde öğrenebilirsiniz.

SGK'dan Yeni Bir Hizmet!
27 Ekim 2014 Pazartesi 07:17

İster E-Devlet uygulaması ile ister de SMS yoluyla öğrenebilirsiniz.

Gözlük camı ve çerçevelerinin yenilenme süresi 3 yıldır. Bu süre geçmeden gözlük cam ve çerçevesinin giderlerini SGK karşılayamıyor.Fakat,görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor.

 

Daha da az olan diyoptrilik bir değişiklik olduğu durumlarda ise bedelini hastanın kendisi karşılaması gerekiyor.

 

Ne zaman gözlük alabileceğim sorusuna cevap bulmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.

 

SGK Gözlük Hakkı Sorgulaması için Tıklayınız

 

e-Devlet şifrenizle birlikte sisteme giriş yapınız. Gözlük alabilmek için hazırlanan reçetenin/sağlık kurulu raporunun düzenlenme tarihinden itibaren 10 işgünü geçmeden optisyenlik merkezlerine müracaat ile başvuru yapılması gerekir.

 

Gözlüklerin cam ve çerçeveleri kaç yılda bir yenilenmekte ?

 

Gözlük camı ve çerçevesi SGk tarafından 3 sene geçmeden yenilenme işlemi yapılmıyor.Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin,cisimler tarafından ışığın kırma gücü olarak ifade edilir) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir. Büyüme ve gelişme çağındaki (18 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olan) çocuklara kullanılması gerekli görülen gözlük cam ve çerçevesinin çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığı ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenir.

 

GÖZLÜK HAKKI SMS İLE SORGULAMA

 

CERCEVE yazıp boşluk bırakıp TC kimlik No yazarak bir boşluk bırak Aile Sıra NO yazıp 5502 ye gönder

 

CAM yaz 1 boşluk TC kimlik No yaz yine bir boşluk bırak Aile Sıra NO yazıp 5502 ye gönder

 

Kaynak: sgk.gen.tr

 


 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.