Sektör Toplantısında Önemli Kararlar Alındı.

Optisyenlik Müesseseleri dışında satılan optik ürünler...

Sektör Toplantısında Önemli Kararlar Alındı.
21 Mayıs 2014 Çarşamba 09:19

 TOOMAD tarafından düzenlenen toplantıya T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı ile T.C. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı 20 Mayıs 2014 Salı günü 14.00-19.00 saatleri arasında Double Tree By Hilton Istanbul-Moda Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ali Sait Septioğlu ve Şube Müdürü Sayın İsmail Başyayla; T.C. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Bekir Turan, Şube Müdürü Sayın Dt. Ercan Ahmet Kutluk, Sayın Dr. Seher Üstün, Sayın Selda Güneş, Sayın Hilal Çoban ve Sayın Şennur Özcan; Türkiye Gözlük Sanayicileri Derneği ve TOOMAD Yönetim Kurulları katıldı.

 

Toplantıda, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve 28886 sayılı Yönetmelik hükümlerinde uygulama farklılıklarının standartlarının belirlenmesi, ilçeler arası eksikliklerin giderilmesi değerlendirilerek Türkiye genelinde birlikteliğin sağlanılması konuları görüşüldü.

 

TOOMAD adına Sayın Av. Hasan ÇAKIR tarafından gerçekleştirilen 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik hakkında düşünce ve görüşlerini bir sunum ile paylaştı.

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği adına Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ramazan ÖZMUTLU tarafından sunulan slaytta ise;

 

• AB Müktesabatında Sağlık,


•Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik


•Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği


•Uygulamada Reklam ve Tanıtım


•İl ve İlçeler arası uygulama farklılıkları


•Reklam Kurulu Başkanlığı Kararları


•Optisyenlik Müesseseleri dışında satılan optik ürünler ( Kontakt Lens, Optik Çerçeve vb. ) konuları katılımcılara aktarıldı.

 

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz KurumU Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Ali Sait SEPTİOĞLU katılımcılara hitabında ise yönetmelikle ilgili bir genelge çalışmasının yapılabileceğini, denetim personeli için müesseselerimizde bulunması zorunlu araç-gereçlerin kullanım amaçları, resimleri ve çeşitlerinin yer aldığı denetleme bilgi klavuzu yayınlanabileceğini, diğer tarftan 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğine optisyenlik müesseselerinin de uymak zorunda olduğunu, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun'un bazı maddelerinde revizyon yapılabilmesi için çalışmaların hazırlanarak Kurum'a teslim edilmesini istedi.

 

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Bekir TURAN katılımcılara hitaben İl Sağlık Müdürlüğü olarak sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yaptıklarını ve devamında da yapabileceklerini, ilçe sağlık müdürlükleri ile olağan toplantılar yaparak uygulama farklılıklarını en aza indirmek için çalıştıklarını, sivil toplum kuruluşlarına kapılarının daima açık olduğunu, ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade etti.

 

Sonuç olarak ; Optisyenlik Müesseseleri mevcut kanun ve yönetmelik ile birlikte 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmelik ile geri ödeme kapsamında olan optik ürünlerin internette dahil olmak üzere satışı, reklamı ve tanıtımının yapılamayacağı, kurallara uyulması gerektiği vurgulandı.

 

Bilgilerinize,


Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu

 

Kaynak : gozder.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.