Şaşı Olan Gözünü Yuvasından Çıkarıp Tekrar Yerleştirecekler!

5 yaşındaki minik kızın ameliyatla şaşı olan gözü yerinden alınıp tedavi edilecek ve tekrar yerine yerleştirilecek.

Şaşı Olan Gözünü Yuvasından Çıkarıp Tekrar Yerleştirecekler!
18 Kasım 2015 Çarşamba 09:53


Chloe Strudwick isimli 5 yaşındaki İngiliz kız çok hassas bir göz operasyonu geçirmeye hazırlanıyor. Minik Chloe'nin iki gözü koordineli olarak hareket etmiyor. Şaşılık olarak da bilinen bu durum Chloe’nin dünyayı 3 boyutlu değil de düz bir şekilde görmesine neden oluyor. Bu durum yalnızca görme bozukluğuna değil aynı zamanda baş ağrısına da yol açıyor.

Doktorlar Chloe'nin büyüdükçe gözündeki kasların gücünü kaybedeceğini ve sonunda “tünel görüşü” sendromuna sahip olacağını söyledi. (Tünel görüşü kişinin dairesel bir tünelin içinden bakar gibi görmesi durumu) Tedavi edilmezse zamanla sol gözü iyice tembelleşecek olan minik kızın beyni de bu gözden gelen sinyalleri algılayamaycak.

TEDAVİSİ MÜMKÜN:

Şaşılık tedavisinde gözlük kullanımı, göz egzersizleri ve ilaçlar kullanılıyor. Ancak bunlar minik Chloe'nin durumunda işe yaramadı. Bunun üzerine ameliyat kararı alındı. Ameliyat oldukça riskli ve hassas. Ancak Chloe’nin annesi daha fazla zaman kaybetmenin onun için iyi olmayacağına inanıyor.

GÖZ YERİNDEN ÇIKARILIP TEKRAR YERİNE YERLEŞTİRİLECEK!

Chloe 3-6 ay sonrası ameliyata alınacak. Doktorlar sağ gözünü ameliyatla çıkartıp bu göze bağlı olan kasları kısaltacak ve tekrar yerine yerleştirecek. Bu sayede iki gözün senkronize çalışması sağlanacak. Operasyonun riskleri konusunda oldukça endişeli olan Kelly ise bunun Chloe için ameliyatın en iyi seçenek olduğunu düşündüğünü söyledi.

BAZI DURUMLARDA İKİ GÖZE BİRDEN AMELİYAT GEREKEBİLİYOR:

Genel anestezi altında yapılacak olan ameliyat sırasında şaşılık tek gözde olsa bile iki gözün koordinasyonunu sağlamak için iki göze birden operasyon yapmak gerekebiliyor.

Kaynak: posta.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.