Sahte Optisyenlik Diploması!

Dikkat! Sahte Optisyenlik Diploması

Sahte Optisyenlik Diploması!
06 Ağustos 2015 Perşembe 10:49

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu’nun resmi web siteleri olan www.gozder.com ‘da ‘’Sahte Optisyenlik Diploması Hakkında’’ yayınlanan açıklamayı değerli okuyucularımıza sunarız.

Sayın Üye Meslektaşlarımız,

Son günlerde bazı üyelerimizden gelen şikayetler doğrultusunda yapılan inceleme sonucunda;
 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Diploması Açıköğretim Fakültesi Göz Sağlığı Bölümünün iki yıl süreli Optisyenlik Programındaki öğrenimi başarı ile tamamlayarak bu diplomayı almaya hak kazanmıştır. “ bilgilerine yer verilen diplomanın İl Sağlık Müdürlüğü ÇKYS sisteminde bulunmadığı, anılan üniversite Genel Sekreterlik makamı ile yapılan telefon görüşmesi sonucunda bahse konu üniversitede bu isimde bir program bulunmadığı bilgileri paylaşılmıştır.
 

Müessese sahipleri ile üye meslektaşlarımız müesseselerinde istihdam etmeyi düşündükleri optisyen/gözlükçü unvanına sahip meslektaşlarımıza ait diplomaları/ruhsatnameleri, derneğimizden, gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra ikili anlaşmalar yaparak müessese açılış ve/veya mesul müdür değişikliği yapmaları daha doğru olacaktır. Maddi, manevi üzücü bir durum ile karşılaşılmaması için sivil toplum kuruluşumuz anılan konu hakkında gerekli iş ve işlemler ile kamu kurum ve kuruluşlar ile ortak hareket etmektedir.
 

Müessese sahipleri ve üye meslektaşlarımızı bahse konu hakkında gereken hassasiyetleri göstermelerini, bu gibi durumlarda derneğimiz ile acilen iletişime geçmelerini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu
 

Kaynak: gozder.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.