Şahap Sabri Tuzal “Kooperatif Nedir?“

Amacımız; sektördeki meslek örgütleri ve diğer tüm tedarikçi kurumlara alternatif olmak değildir. Tam tersine sektördeki tüm firmalarla iş birliği yapmaktır.

Şahap Sabri Tuzal “Kooperatif Nedir?“
23 Şubat 2014 Pazar 22:00

 SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;
İnsan, doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışmayı, yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Kooperatifçilik birlikte iş yapma, birlikte çalışma, birlikte dayanışma, kısaca iş birliğidir. Bir nevi Türkiye'de halk dilinde imece usulü denilen topluca yardımlaşmadır.

Kooperatiflerin amacı; yeterli derecede iktisadi güce sahip olmayan gerçek kişilerin meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle rasyonel bir şekilde ve ekonomik olarak karşılamak ve temin etmekten ibarettir.

Kooperatifçilik; bir güç odağı ve iktisadi faaliyetler için bir baskı aracıdır,
Kooperatifler, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşudur,
Kooperatifçilikle, tedarikçi ile müessese arasındaki kademelerin ya tamamen kalkması veya en aza inmesidir,
Kooperatifler, fiyatın oluşmasında müessesenin zararlarının bertaraf edilmesinde bir sigorta görevi yapmaktadır. Ayrıca sektördeki haksız rekabete neden olan fiyatların aşırı derecede yükselmesine kooperatifler engel olur. Bu suretle müesseselerin korunmasına hizmet edilmiş olur.
Kooperatifler, bencilliği önler, kendi çıkarlarını hesaba katmadan başkaları lehine karşılıklı olarak çaba harcanmasına hizmet eder. Kooperatifler insani ve ahlaki kuruluşlardır,
Kooperatifleşmeyle israf önlenir,
Kooperatifler birer demokrasi okuludur. Seçimle göreve gelip, seçimle görevden ayrılma sayesinde toplum ihtiyaçlarına daha kısa sürede cevap verme, sektörlere hizmet konusunda en güzel fırsatları veren kurumlardır,
Bu nedenle; sektörümüze, daha iyi hizmet vermek ve günün zorlu koşulları karşısında mücadele etmek maksadıyla, bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce yeni bir yolda yürümeye başladık.


Amacımız; sektördeki meslek örgütleri ve diğer tüm tedarikçi kurumlara alternatif olmak değildir. Tam tersine sektördeki tüm firmalarla iş birliği yapmaktır. Değişen dünya 'ya ayak uydurmak için tek tek bireyler olarak yaşamak yerine ekonomik sosyal güç birliği oluşturmaktır. Bu düşünceyle kooperatiflerimiz mesleğimizin güvencesi, iktisat-i tarafı olacaktır.
Ayrıca, kooperatif olarak çalışmalarımızı bölgesel alandan Türkiye geneline yayılarak, tedarikçiler ve üreticiler ile optisyenlik müesseseleri arasında köprü vazifesini görmek suretiyle, birlik ve beraberliği sağlamak, sorunları ve sıkıntıları birlikte aşmağı hedeflemektedir.


Herkesi Sevgi ve Saygı ile Selamlar işlerinizde başarılar dilerim.

     
             OPTİK KOOP BAŞKANI
             ŞAHAP SABRİ TUZAL

 

İLETİŞİM. HAMİDİYE MAH.DOĞUBANK İŞ HANI
KAT 5 NO 503 SİRKECİ-İSTANBUL
TEL;0212 522 19 13-14
[email protected] www.optikkoop.com

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kaynak göstermeden kopyalamayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.