Sağlıkta Taşeronlaşmaya Son Verilmeli!

Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu, seçim öncesi imza kampanyası başlattı.

Sağlıkta Taşeronlaşmaya Son Verilmeli!
12 Eylül 2015 Cumartesi 10:54


Optisyenlerin Gözü, Kulağı Atama’da..


Herkese, hayatın tüm alanlarında olumsuz gördüğü konularda toplumsal bir değişim hareketi başlatma imkanı sunan ve bu amaçla dünyanın en büyük imza kampanyası projelerini yürüten change.org web sitesinde geçtiğimiz günlerde ataması yapılmayan sağlıkçılar tarafında geniş yankı uyandıran bir imza kampanyası yayınlandı.

Dünyanın değişim platformu change.org’da ‘’Kadro bekleyen 300 bin sağlıkçı için 25 binden az olmayacak bir alım yapılmasını ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun yapmayı planladığı 4 binlik sözleşmeli alım sayısının artırılmasını ve sağlıkta taşeronlaşmaya son verilmesini istiyoruz. Erken seçim öncesi bu talebimizi dikkate almanızı ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz’’ şeklinde başlıklı bir haber ile kampanyaya destek beklenmektedir.

Ayrıca imza kampanyası ile taşeron sisteminin sağlıkta kaliteyi düşürdüğünü, güvenceli iş bekleyen ve  KPSS’ye girip mağdur edilen binlerce sağlıkçının ekmek sahibi olmak adına verdikleri mücadeleyi gözler önüne sermeyi amaçlıyorlar.

Hedeflerinde 50.000 imza  toplayıp, göndererek sıkıntılarını ve mağduriyetlerini anlatmak isteyen atanamayan sağlıkçılar, şimdiden 4.000 imzayı geçmiş durumdalar.

Kampanyalarında ise en az 25.000 atama yapılmasını talep ediyorlar.

Ataması Yapılmayan Sağlıkçıların imza kampanyasına dair sosyal medyadaki çalışmalarını görmek ve yaklaşık 6 gün önce Aras Ali ALTINTAŞ tarafından başlatılan kampanyaya destek olmak için change.org’daki https://goo.gl/DfFlLN linki üzerinden destek olabilirsiniz.

Optik Gazete olarak, kampanyayı destekliyor; optisyenlerin kadro alabilmesi ve yeterli imzaya ulaşabilmeleri ile farkındalık yaratabilmeleri adına ilgili tüm kişi ve sektör temsilcilerinin gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermelerini diliyoruz.




 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.