Sağlıkta Reklam Yasaklandı!

Sağlıkta Örtülü Ve Açık Reklam Yapılması Yasaklandı

Sağlıkta Reklam Yasaklandı!
31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:16

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Sağlık hizmetlerinde reklam yasağı

"Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, sağlık hizmetlerinde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini düzenleyerek reklamcılığı yasakladı ve etik kuralların uygulanmasını zorunlu kıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! Sağlıkta Reklam Yasaklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Bu yeni yönetmelik, sağlık hizmetlerinde bilgilendirme ve tanıtım aktivitelerini düzenleyen temel ilkeleri ve standartları belirlemekte.

Sağlıkta Örtülü Ve Açık Reklam Yapılması Yasaklandı

Yönetmeliğe göre, sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasak olacak. Tanıtım ve bilgilendirmelerde, genel ahlaka, tıbbi deontoloji ve meslek etiği kurallarına uyulması zorunlu olacak. Sağlık hizmet sunumuyla ilgili bilgilendirmeler, sadece konusunda hukuken yetkili sağlık meslek mensupları tarafından yapılacak.

SAĞLIK BAKANI  KOCA DUYURDU

Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetlerini düzenlemek ve disipline etmek, bu alanda ilgili paydaşlarla etkin bir koordinasyon ve iş birliği sağlamak amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan ‘Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik’ 29.07.2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete ilgili yönetmeliğe ulaşmak için lütfen tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
artı eksi - 10 ay önce
1- zincir magaza tv de reklam yapamayacakmı
2-yerel gözlükçüler sosyal medya vasıtasıyla reklamlarını yapıyorlardı .onlarda sosyal medyadan reklamını yapamacakmı