Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Gözlük ve kontakt lens ürünlerinin, televizyonlarda ticari emtia gibi reklamı yapılamayacak

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
27 Ocak 2014 Pazartesi 04:00

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu tarafından yapılan başvuruyu inceleyen Sağlık Bakanlığı, gözlük ve kontakt lensin

reçeteye tabi ürünler olduğunu, bu sebeple ticari bir emtia gibi reklam konusu yapılamayacağına karar verdi.

Böylece gelen yasak, RTÜK'e de bildirildi. Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu yönetim kurulu Üyesi Taylan Küçüker, Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları ile yürüttükleri görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini kaydetti. Bakanlığa, optisyenlik müesseseleri tarafından satışı yapılan reçeteye tabi optik ürünlerin reklamlarının yapılmasıyla ilgili başvurduklarını belirten Küçüker, "Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu konuyu inceledi. Kurum, bu ürünlerin reklam konusu yapılamayacağına hükmederek Radyo Televizyon Üst Kurulu'na bildirdi" dedi.

Küçüker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Bakanlığı, kamu sağlık harcamalarının artmasına sebep veren, halk sağlığını olumsuz etkileyen, hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satılabilen ve görme kusurlarını düzelten kontakt lens ve gözlüklerle ilgili kararını Radyo Televizyon Üst Kuruluna bildirdi."

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.