Rıdvan Dilmen gözlerini bağışladı!

"Ayaklarım işe yaramaz" diyen Rıdvan Dilmen, gözlerini bağışlayarak organ bağışına dikkat çekti.

Rıdvan Dilmen gözlerini bağışladı!
29 Eylül 2014 Pazartesi 06:44

 

Muğla Sağlık Müdürlüğü, Sıtkı Koçman Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tıbbi ve Dini Açıdan Organ Bağışı” isimli panele katılan Rıdvan Dilmen, gözlerini bağışladığını açıkladı.
Sadece Muğla’da değil, Türkiye genelinde organ bağışıyla ilgili sosyal, yazılı ve görsel medyanın üzerine büyük görev düştüğünü belirten Rıdvan Dilmen, spor camiasının organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

En büyük güvencem gözlerim
Bursaspor’dan oynayan bir oyuncunun, zamanında Fenerbahçe’deki bir ağabeyi için böbreğini bağışladığını hatırlatan Dilmen, organ bağışının kardeşler arasında kalmaması gerektiğini söyleyerek, “Organ bağışının dinimizde de yeri var, hatta Kur’an-ı Kerim’de bununla ilgili bir ayet var.” dedi.

Ayaklarım işe yaramaz
Ayaklarından çok sayıda ameliyat olduğu için, ayaklarının kimsenin işine yaramayacağını söyleyen Dilmen, “Çocukluğumdan beri en büyük güvencem gözlerimdir, müsaadenizle gözlerimi bağışlıyorum.” dedi.
Dilmen’in bu açıklamasından sonra, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kendisine organ ve doku bağış kartını ve bağış dolayısıyla plaket verdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.