Retina Hastalıklarında Erken Teşhis Önemli!

Uzmanlar, retina hastalıklarında erken teşhisin önemli olduğunu vurguluyor.

Retina Hastalıklarında Erken Teşhis Önemli!
31 Aralık 2018 Pazartesi 16:55

Retina, lifleri aracılığıyla görüntüleri görme sinirine ulaştırır, görme siniri de bu iletileri beyindeki görme merkezine iletir ve görme oluşur. Retinada oluşan hastalıklar doğrudan görme duyumuzu tehdit eder.

Başlıca Retina Hastalıkları

Körlüğün en yaygın sebeplerinin başında şeker hastalığına bağlı retina kanamaları gelmektedir. Şeker ve hipertansiyon hastalığına bağlı kanamalar, Epiretinal membranlar ( retina yüzeyindeki zarlar), retina damar tıkanmaları, retina dekolmanları  / yırtıkları, sarı nokta hastalığı, retina ödemi, iltihapları, göz içine giren yabancı cisimler, makula delikleri, retina tümörleri.

Bu Belirtilere Dikkat!
Ani veya yavaş görme kaybı, kırık- eğri görme, ışık çakmaları, göz önünde uçuşan koyu cisimler, görüşün perdelenmesi, gelip geçici ve kısa süreli görme kaybı, görüş alanında karanlık bölgeler oluşması.
Retina hastalıklarında erken teşhis çok önemlidir. Zamanında yapılan koruyucu tedavi ve doğru cerrahi müdahale ile görme kaybı engellenebilmektedir. Retina operasyonları ve göz içi mikro cerrahi ameliyatları deneyimli bir ekibin yanı sıra eksiksiz bir tıbbi ekipman desteği ile gerçekleştirilmelidir.

Kaynak: Gölcük Haber

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.