Renkli Numaralı Lenslerde KDV Oranı İndirilsin

Birliğimizin ve Odalarımızın KDV oranının %18 den % 8 e düşürülmesi için bir çalışma yapmasını istiyoruz.

Renkli Numaralı Lenslerde KDV Oranı İndirilsin
04 Nisan 2022 Pazartesi 13:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığınca bir süredir çalışmaları süren KDV sadeleştirilmesi projesi kapsamında tıbbi cihazlarında içinde bulunduğu birçok ürününün KDV oranında değişikliğe gidileceği açıklanmıştı.

BİRLİĞİMİZİN VE ODALARIMIZIN KDV ORANININ %18 den % 8 e DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPMASINI İSTİYORUZ.

Görme kusurlarının düzeltilmesinde kullanılan ve tıbbi cihaz kapsamına giren numaralı renkli lenslerde de KDV indirimine gidilmesi gerekirken bu lenslerde hala %18 KDV oranı uygulanmaktadır. Renkli lenslerde ,şeffaf lenslerde olduğu gibi İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu denetiminde olup tıbbi cihaz kapsamındadır.

Opak Lens olarak ,Hazine ve Maliye Bakanlığına gerekli müracaatları yaptık. Fakat Optik sektörünün temsilcisi olarak Türkiye Optisyenler ve Gözlükçüler Birliği ile odalarımızın da Hazine ve Maliye Bakanlığına gerekli müracaatları yaparak numaralı renkli lenslerin de tıbbi cihaz kapsamında KDV indirimine dahil edilmesini sağlamalarını sektörümüzün beklediğini hatırlatmak istiyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.