Reçete Saklamak Zorunlu mu?

18 Ocak 2014 tarih ve 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesince...

Reçete Saklamak Zorunlu mu?
26 Ekim 2016 Çarşamba 10:32

18 Ocak 2014 tarih ve 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesince müesseselerimiz tarafından kabul edilen reçetelerin (Gözlük- kontak Lens) kayıt defterine kayıt yapılması zorunludur.

Yeni yönetmelik denetleme formunda yapılan düzenleme sonucunda Reçete Kayıt Defteri düzensiz olduğu tespit edilmesi halinde 

• Birincisinde idari para cezası uygulanmaktadır. Tekrarı halinde de idari para cezası iki katı olacak şekilde uygulanmaktadır.
Optisyenlik müesseselerimiz tarafından kabul edilen reçetelerin tamamı, SGK reçetesi, özel reçeteler, fatura edilen reçeteler vb. deftere kayıt edilmelidir.
• Her sene kayıt sıra numarası yeniden başlamak zorundadır.
• Gözlük ve kontak lens reçeteleri bir sene süre ile geçerlidir. Reçetelerin bir fotokopisinin saklanması gerekli değildir. 

Konu ile ilglili belge haberi için tıklayınız.

Taylan KÜÇÜKER 
Ege gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu 
Eğt .Kom .Bşk.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.