“Programın önemi bir kez daha anlaşıldı“

Aydınlatma ile ilgili tüm mühendislik bilgileri bu bölümün içinde...

“Programın önemi bir kez daha anlaşıldı“
14 Ekim 2014 Salı 08:12

"OPTİK VE AKUSTİK MÜHENDİSLİĞİ GAÜN'ÜN GELECEK VADEDEN İKİ BÖLÜMÜ"

 

2014 Nobel Fizik Ödülü açıklandı. Nobel Fizik ödülünü, Japon bilim adamları Isamu Akasaki (Meijo Üniversitesi, Japonya), Hiroshi Amano (Nagoya Üniversitesi, Japonya) ve Shuji Nakamura (California Üniversitesi, ABD) verimli mavi LED buluşlarıyla aldı.

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Yazıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; LED'in kullanım alanları dikkate alındığında kısa bir süre önce Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan Optik ve Akustik Mühendisliği Programının öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurguladı.

 

Aydınlatma ile ilgili tüm mühendislik bilgilerinin bu bölümün içinde yoğun bir şekilde işleneceğini belirten Prof. Dr. Yazıcı, "Çok kısa bir zaman dilimi içinde ülkemizde aydınlatma sektöründe en önde gelen bir özel sanayi kuruluşunun desteği ile de bölümümüzde ülkemizin en gelişmiş aydınlatma laboratuarları kurularak öğrencilerimize bu alanda pratik olarak eğitimler verilecek. Bölümümüzden iyi yetişmiş bir Optik Mühendisi LED üretimi, endüstri ve sanayinin her alanında LED'in kullanımını çok iyi bilerek mezun olacak. Ayrıca renk oluşturma dizini, LED lens ve armatür tasarımları, üretim maliyeti gibi halen iyileştirilmeye ihtiyaç duyulan sorunlarını minimuma indirecek ve böylece LED'in kullanım alanlarının ve avantajlarının geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu sebepten hem Fizik Mühendisliği hem de yeni kurmuş olduğumuz Optik ve Akustik Mühendisliği üniversitemizin gelecek vadeden iki bölümü olduğu şüphesizdir" dedi.

 

 

Kaynak: haber3.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.