Polikarbonat Gözlük Camlarının Avantajları Nelerdir?

Polikarbonat, darbelere karşı son derece dayanıklı olan bir plastik çeşididir.

Polikarbonat Gözlük Camlarının Avantajları Nelerdir?
03 Mart 2022 Perşembe 14:15

Polikarbonat camların darbelere karşı en dayanıklı camlar olduğunu biliyorum. Bu camların herhangi bir avantajı var mıdır?

Polikarbonat, darbelere karşı son derece dayanıklı olan bir plastik çeşididir. Faset çerçeveye yapılan montajlarda işçilik, kurallara göre yapılmadığı takdirde oluşabilecek mikro çatlaklar, polikarbonat camların zaman içerisinde deliklerden kırılmasına neden olabilir. Dikkat edilmesi gereken diğer husus da polikarbonat camların aseton ve benzeri kimyasallara karşı olan aşırı hassasiyetidir.

Polikarbonat camlar koyu renklerde ve degrade olarak boyanamamakta, fakat Transitions ve polarize olarak üretilmektedir. Polikarbonat camların en önemli dezavantajı, Abbe değerinin benzer indeksteki camlara kıyasla çok düşük, ancak 32 olmasıdır. UV absorbsiyon sınırı çok düşük olmayıp, 380 nm. dir.

Polikarbonat camlara, yüzey sertliğinin yetersiz olması nedeniyle Anti-refle kaplama yapılmayacaksa bile en azından “Sert kaplama” uygulanması gerekmektedir.

Kaynak: Akay optik arşiv


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.