Polarize Güneş Gözlükleri İle Net Görüş

Parlamaya elveda, polarize olursa her şey değişiyor

Polarize Güneş Gözlükleri İle Net Görüş
25 Mart 2024 Pazartesi 10:55

Parlamaya elveda, polarize olursa her şey değişiyor

Gün içinde pek çoğumuz dışarıda vakit geçiriyoruz. Her zaman farkına varamayabiliriz ama güneşin zararlı UV ışınları gölgede bile gözümüze ulaşıyor. Polarize güneş gözlükleri ise işte tam bu aşamada devreye girdiğinde hem sağlık hem de pek çok avantaj sunuyor.

PARLAMAYI AZALTIR

Polarize lenslerin sahip olduğu yansıma önleyici kaplama, parlamanın engellenmesinden sorumludur. Bu sayede hangi yöne bakarsanız bakın, gözlerinizi kısmak yerine net bir şekilde görebileceksiniz. Uzun vadede bu tür korumanın göz sağlığınız açısından hayati önem taşıdığını fark edeceksiniz.

UV IŞINLARINA KARŞI DAHA İYİ KORUR

Yaz aylarında ve dışarısı güneşli olduğunda güneş gözlüğü takmak, göz sağlığımızı korumak için önemlidir. Polarize olmayan camlar elbette belli miktarda zararlı UV ışınlarını engelleyebilir ancak polarize camlar kadar başarılı olamaz. Daha iyi koruma için HEV ışınlarını (mavi ışık) emen lensler de bulabilirsiniz.

SUYUN İÇİNİ DAHA NET GÖRÜRSÜNÜZ

Eğer suyun yüzeyi dağınıksa ve yansımalarla doluysa o zaman istediğiniz kadar iyi göremezsiniz. İşte bu noktada polarize lensler imdada yetişerek bu yansımaları ortadan kaldırıyor ve su yüzeyinin altını görmenize yardımcı oluyor. Balıkçılar da su yüzeyine yakın herhangi bir hareketi görmeleri gerektiği için bu gözlüklerden faydalanabilirler.

GÖZLERİ YORMAZ

Son derece parlak bir ortamda olduğunuzda, etrafınızdaki nesneleri sıklıkla gözden kaçırırsınız ve onların renklerini gerçekte olduğu gibi göremezsiniz. Ancak polarize lensler yatay ışık düzenlerini engelleme şekli sayesinde etrafınızda olup biteni görmenizi kolaylaştırırlar. Daha iyi görmek için gözlerinizi kısmanıza veya gölge oluşturmak için ellerinizi kullanmanıza gerek kalmaz.

KIŞ AKTİVİTELERİ İÇİN KULLANIŞLI

Karda yapılan aktiviteler büyük dikkat gerektirir ve parlama bu konuda en büyük problemlerinizden biri olabilir. Derinlik algınız değiştiği için görme sorunlarına ve olası bir kazaya neden olabilir. Her tümseği görebilmek ve kayak pistlerindeki tüm dönüşleri ayırt edebilmek için polarize lensler size yardım edebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.