Polarize Camlar Yansımaları Nasıl Önlüyor?

Normal güneş camları yüzey yansımasını absorbe etmekte hiçbir zaman polarize camlar kadar etkili olamaz.

Polarize Camlar Yansımaları Nasıl Önlüyor?
15 Mart 2022 Salı 13:33

Polarize Camlar Yansımaları Nasıl Önlüyor?

Işık tüm yönlerde hareket eden dalgalar halinde yayılmaktadır. Fakat kar, su veya asfalt gibi yüzeylerden yansıyan ışık, yüzeyi terk ettikten sonra sadece yüzeye paralel olan düzlemde oluşan dalgalar halinde yoluna devam eder. Bu ışığa “polarize” olmuş ışık denilmektedir.

Polarizasyonun derecesi, gelen ışığın yüzeyle oluşturduğu açıya bağlı olup, yansıyan ışıkla kırılan ışık arasındaki açı 90 derece olduğu zaman maksimum düzeye ulaşır. Polarizasyon aksı dikey olarak monte edilmiş olan polarize camlar ortamdaki mevcut ışınlara ek olarak, polarize edilmiş bu ışınları da absorbe edeceğinden dolayı, yüzey yansıması büyük ölçüde yok edilmiş olacaktır.

Normal güneş camları yüzey yansımasını absorbe etmekte hiçbir zaman polarize camlar kadar etkili olamaz. Polarize camlar hemen hemen tüm indekslerde üretilmektedir.

Kaynak: Akay Optik arşiv


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.