Optisyenlik müesseseleri "Statik IP" alacak..

SGK, bir duyuru yayınlayarak tüm sağlık hizmet sunucularının (hastane, eczane, optik) statik IP almasını istedi.

Optisyenlik müesseseleri "Statik IP" alacak..
05 Ekim 2016 Çarşamba 14:22

Son Tarih 15 Ekim 2016

SGK Medula uygumasını kullanarak kuruma veri gönderen sağlık hizmet sunucularının kullanıcı adı ve şifresi yanında IP kontrolünün de sağlanması ile yeni bir güvenlik aşaması oluşturuyor.

Bu kapsamda hizmet sunucularının internet çıkış IP'lerini statik (sabit) IP 'ye dönüştürerek duyuruda yer alan ilgili uygulamadan giriş işlemlerini yapmak ve her statik IP değişikliğini kuruma bildirmekle yükümlü olacağı ve uygulamaya 15.10.2016 tarihi itibariyle geçilmesinin planlandığı duyuruldu.

Konu ile ilgili eczacininsesi.com'da yayınlanan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.

Duyuruda;
 
"Veri gönderimi esnasında bildirilen statik IP ve MEDULA tesis kodu eşleştirmesi yapılıp, Kurumumuza bildirilmeyen IP ‘lerden işleme izin verilmeyecektir." deniliyor.
 
Tarih olarak ise ; "15/10/2016 tarihinden sonra MEDULA Tesis kodu ve statik IP eşleştirme kontrollerine başlanılması planlanmaktadır."şeklinde açıklandı.
 
SGK’ nın söz konusu duyurusu şöyle:
 

Sabit IP’ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine;

Kurumumuz tarafından işletilen ve yürütülen MEDULA uygulamalarında yaklaşık 40.000 dış paydaşa (hastane, eczane, optisyen) online hizmet verilmekte ve günlük işlem hacmi yaklaşık 80 milyon transaction’a ulaşmaktadır.

Kurumumuz; bilgi güvenliği kapsamında yapmış olduğu çalışmalarına, kimlik ve erişim güvenliği altında değerlendirilen bir katman daha eklemeyi hedeflemiştir.

Bu güvenlik katmanı; Kurumumuza veri gönderen sağlık hizmet sunucularının kullanıcı adı ve şifresi yanında IP kontrolünün de sağlanmasıdır.

Bu aşamada; her sağlık hizmet sunucusu (hastane, eczane, optik) internet çıkış IP ’sini statik (sabit) IP ’ye dönüştürerek aşağıda yer alan ilgili uygulamadan girişini yapmakla ve her statik IP değişikliğini Kurumumuza bildirmekle yükümlü olacaktır.

Veri gönderimi esnasında bildirilen statik IP ve MEDULA tesis kodu eşleştirmesi yapılıp, Kurumumuza bildirilmeyen IP ‘lerden işleme izin verilmeyecektir.

Her sağlık hizmet sunucusuna ilk etapta en fazla 3 statik IP bildirme hakkı tanınacak ve değişliklerin bağlı oldukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize yazılı başvuruları sonrası işleme alınması sağlanacaktır.

Statik IP kayıtları için aşağıdaki açıklamalarımız takip edilecek olup;

15/10/2016 tarihinden sonra MEDULA Tesis kodu ve statik IP eşleştirme kontrollerine başlanılması planlanmaktadır.

Sağlık Hizmet Sunucularının MEDULA Uygulamalarının kullanımı esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli hassasiyeti göstermesi önemle rica olunur.

Kaynak : eczacininsesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.