Optisyenlik Müesseseleri Kare Kod Cezası Yemeyin

Bu belgenin İl ve İlçe Sağlık tarafından denetime gelen yetkililer ile paylaşılması gerekiyor.

Optisyenlik Müesseseleri Kare Kod Cezası Yemeyin
28 Temmuz 2022 Perşembe 14:16

İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından Optisyenlik müesseselerine yapılan denetimlerde optik ürünlerin ÜTS de kare kodlarının görünmemesi nedeni ile cezalar kesiliyordu. Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası tarafından yapılan çalışma sonucunda bu mağduriyet giderildi.

Ürün Takip Sistemi’ne (ÜTS) aktarılması planlanan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda (TİTUBB) tekilleştirilmiş optik ürünlerle ilgili olarak İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin optisyenlik müesseslerine yaptığı denetimlerde bahse konu ürünlerin karekodlarının ÜTS’de görünmemesinden kaynaklı cezai işlem uygulanmaktadır.

Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası adına çalışma yapan Ertuğrul Karaoğlan ve Hasan Benli Sağlık Bakanlığı ile yapmış oldukları görüşmeler neticesinde cezai işlemlerin durdurulması yönünde resmi bir yazı almışlardır.

Optisyenlik müesseselerinin mağduriyet yaşanmaması adına bu belgenin İl ve İlçe sağlık tarafından denetime gelen yetkililere paylaşılması olası bir mağduriyetin önüne geçecektir.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından II: Bölge Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası'na gönderilen yazıyı indirmek için lütfen linke tıklayınız.

İndirmek için lütfen tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.