Optisyenlerden devlete kadro çağrısı!

Optisyenlik bölümü mezunlarının eğitim, istihdam ve kadro sorunlarını dile getiren Optisyen Çağatay Gülümser, devlete çağrıda bulundu.

Optisyenlerden devlete kadro çağrısı!
12 Ağustos 2014 Salı 08:26

 

 

Optisyen Çağatay Gülümser’in çağrısı şu şekilde:

 

“Optisyenlik bölümü mezunları olarak, son yıllarda yaşananlarla birlikte sözüm ona sağlık mesleği olan optisyenlik konusunda ciddi kaygılarımız var.
Optisyenlik programlarına sınavsız geçişin kalkması, vakıf üniversitelerindeki atölye donanımı eksikliği ve akademisyen yetersizliğine karşı YÖK’ün rahat ve disiplinsiz oluşu hepimizi kaygılandırıyor.

 

Bu alanda yetişmiş elemanlara ihtiyaç olduğu konusunda hemfikiriz. Meslektaşlarımız yükseköğretim programlarında yeterli eğitimi alamazken, bir de optisyenlik müesseselerini sadece ticarethane olarak gören iş yeri sahipleri tarafından sömürülmek içten bile değil.

 

Eskiden iki elin parmaklarını geçmeyen optisyenlik programları, sınavsız geçişin kalkmasıyla birlikte 2014 yılında 31 programa ulaştı. Vakıf üniversitelerinin ticari rantı bir yana, verdikleri eğitimin “göz sağlığını” göz ardı ettiğini düşünüyoruz. Optisyenlik programlarının atölyeye ve bu alanda yetişmiş optisyen akademisyenlere ihtiyacı var. Fizik lisans bölümünden mezun kişi, optisyenlik eğitimi vermemeli.

 

1992’den bu yana optisyenlik programları mezun veriyor ama halen devlet kadrolarında optisyen yok. Aldığımız eğitimlerle ilişkili olarak, SGK bünyesinde reçete inceleme birimlerinde, İl Sağlık Müdürlüklerinin ilgili bölümlerinde optik medula sistemi reçetelerinin kontrol ve denetiminde, bölge müdürlüklerinde denetim ve inceleme birimlerinde ve sağlık kuruluşlarının göz sağlığıyla ilgili bölümlerinde istihdam edilmek istiyoruz.

 

Optisyenlerin kamuda istihdamının sağlanmasının optik sektörünün geleceği ve halkın görme sağlığı açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Optisyenler olarak sağlık hizmeti veriyoruz ve özel sektörün beraberinde devlet kadrosunda da çalışma hakkımızın olduğunu düşünüyoruz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.