Optisyenler istihdam ve kadro bekliyor!

Üniversitelerde optisyenlik kontenjanlarının artırılmasıyla beraber, mesleki niteliğin düştüğünü söyleyen Taylan Küçüker, mevcut mezunların önlerinin açılması gerektiğini söylüyor.

Optisyenler istihdam ve kadro bekliyor!
09 Ağustos 2014 Cumartesi 12:04

 

 

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker, ön lisans eğitimi veren programlarla birlikte her yıl bin 700 optisyenin mezun olduğunu fakat alınan eğitimin tartışılır olduğunu belirtiyor.

 

Okullarda altyapı yetersiz
Optisyenlik programı ve kontenjanlarının her yıl arttığını söyleyen Taylan Küçüker, okullarda altyapının yetersiz olduğunu, bu durumun optik sektöründe olumsuzluk yarattığını söylüyor.
“Optisyenlik programına mutlaka kontenjan sınırlaması getirilmeli.” diyen Küçüker, eğitimin iyileştirilerek, üniversitelerde akademisyen kadrolarının geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Yardımcı optisyenlik uygulamasının yasalaşmasını isteyen Taylan Küçüker, mevcut mezunların kamu ve sanayide istihdam edilmelerini istiyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.