“Optisyen İşyerinde olmalıdır”

"Optisyenin Mesleğini İcra Ettiği Müessesede Bizzat Bulunması Esastır"

“Optisyen İşyerinde olmalıdır”
28 Şubat 2015 Cumartesi 11:25

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker yazılı bir basın açıklaması yaparak "Optisyenin Mesleğini İcra Ettiği Müessesede Bizzat Bulunması Esastır" dedi.

Küçüker, "Sivas il Sağlık Müdürlüğü Sivas'ta faaliyet gösteren Optisyenlik müesseslerine birer yazı göndererek, optisyenilk mesleğini icra eden optisyenin bizzat sorumlu olduğu müessesede bulunmasının, 5193 sayılı ohmk ve 28886 sayılı optisyenlik müesseseleri hakkında yönetmelik ile yasa gereği olduğunu duyurdu.

Gönderilen yazıda; yönetmenliğe göre; Optisyenlik müesseselerinin mesul müdürü yıl içerisinde toplam otuz gün izin kullanabilir. Mesul müdür izine ayrılmadan önce kullanacağı izin süresi ile geçici olarak yerine mesul müdürlük yapacak olan ve bu yönetmelikte belirtilen şartlara haiz bir kişi müessese tarafından il müdürlüğüne bildirilir. Aksi halde bu süre zarfında müessesede reçeteli optik ürünlerin satışı yapılamaz.

Mesul müdürün, hastalık ve sair zorlayıcı sebeplerden dolayı bir aydan fazla olmamak üzere müesseseden ayrılması durumunda, mazeret halinin ortaya çıkmasından itibaren kırk sekiz saat içerisinde bir dilekçe ile il müdürlüğüne bilgi verilir, denilmektedir.

Mesul müdür ya da görevini devrettiği optisyen/gözlükçü görevinin başında olmadığı durumlarda 5193 sayılı ohmk 15. Maddesine göre işlem yapılacağı 8 bin 159 TL para cezası uygulanacağı bildirilmiştir.

Optisyen/Gözlükçü Mesul müdürlük yaptığı müesseselerin yasa ve kural dışı uygulamalarından, il sağlık müdürlüklerine karşı tek başına, SGK'na karşı ise altını imzaladığı sözleşmelerden dolayı işyeri sahipleri ile birlikte müteselsilen ve müştereken sorumludur.

Mesul müdürlük yapan optisyen/gözlükçü meslektaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması için müesseselerde görevlerinin başında bulunmaları görev ve yetkilerini diğer personele devretmemeleri gerekmektedir" dedi.

Kaynak: sivasoyveriyor.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.