Optisyen - Gözlükçüler Odaları Kurulacak İller

Hangi illerde Oda Kurulacağı Resmi Gazete'de yayınlandı

Optisyen - Gözlükçüler Odaları Kurulacak İller
28 Haziran 2019 Cuma 09:20

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinden:

22.06.2004 tarihli ve 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’un 7063 sayılı Kanun ile eklenen geçici 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükmüne dayanılarak Birliğimizce hazırlanmış bulunan Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği, 24.05.2019 tarihli ve 30783 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmiş; mezkûr geçici 4 üncü maddenin dördüncü fıkrası hükmü gereğince Birliğimiz Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan 30-31.05.2019 tarihli ve 2019/3 sayılı karar ile, Ülkemizde faaliyet gösterecek ve aşağıdaki listede isimleri, merkezleri ve kapsadığı iller belirtilmiş olan optisyen-gözlükçüler odaları kurulmuştur.

1- 5193 sayılı Kanun’un geçici 4 üncü maddesinin beşinci fıkrasında, “Oda kurulan illerde ve bölgelerde faaliyette bulunmakta olan meslek mensupları, odaların kuruluşundan itibaren üç ay içinde odaya kayıt olmak zorundadır.” hükmü yer almakta olup meslek mensuplarının odaya kayıt olmaları zorunludur. Bu duyurunun yürürlük tarihinden itibaren işleyecek olan (3) aylık sürenin uzatılması kanunen mümkün değildir. Bu bakımdan öngörülen (3) aylık süre sonunda ilgili ilin optisyen-gözlükçü odasına kayıt yaptırmamış olanların; çalışmakta oldukları optisyenlik müesseselerindeki mesul müdürlük görevi ile diğer meslekî görevlerinden ayrılmaları gerekecek ve mesleklerini icra edemez duruma düşeceklerdir. Bu suretle görevinden alınan kişilerin yerine odaya kayıt yaptırmış olan meslek mensuplarının atanmaları gerekli olacaktır.

1.1- Zikredilen geçici maddenin beşinci fıkrasında kesin olarak belirtilen (3) aylık sürenin sonunda optisyen-gözlükçü odasına kayıt yaptırmamış olanlar, daha sonra kaydını yaptırmış olsalar bile, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği’nin geçici 5 inci maddesi gereğince, odaların yapılacak olan ilk genel kurullarına katılamayacak, oda organları ve Büyük Genel Kurul temsilcilikleri için aday olamayacak ve aday da gösterilemeyecektir.

2- Odaların kurucu yönetim, denetleme ve disiplin kurulları, yapılmış ve yapılacak olan başvurular değerlendirilerek Birliğimiz Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenip görevlendirilecektir.

2.1- Odaların kurucusu olarak görev almak isteyen meslek mensupları, bu duyurunun yayımı tarihinden itibaren 15 gün içinde Birlik Merkez Yönetim Kurulu’na başvurabilirler.

2.2- Odalara kayıt olmak için gerekli olan bilgi ve belgeler, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği’nin 55 inci maddesinde belirtilmiş olup; hâlen mesleklerini icra etmekte olan optisyenler ve gözlükçüler, detaylı bilgi almak için odaların kurucu yönetim kurullarının adres ve diğer iletişim bilgilerini Birliğimiz Merkezinden öğrenebilirler.

2.3- Kanun’a ve Yönetmeliğe göre odaya kayıt olmaları ihtiyarî olan optisyenler ve gözlükçüler de aynı usûle göre odaya kayıt yaptırabileceklerdir.İLGİLİLERE DUYURULUR.

Türk Optisyen-Gözlükçüler BirliğiMeşrutiyet Cad. Konur Sok.No: 41/17/ Kızılay/ANKARA0312 419 38 11- 0312 419 38 12

TÜRK OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLERBİRLİĞİ OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLER ODALARI

1) I. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası: İstanbul merkez olmak üzere (İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ)

2) II. Bölge Ankara Optisyen-Gözlükçüler Odası: Ankara merkez olmak üzere (Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir ve Kırıkkale)

3) III. Bölge İzmir Optisyen-Gözlükçüler Odası: İzmir merkez olmak üzere (İzmir)

4) IV. Bölge Antalya Optisyen-Gözlükçüler Odası: Antalya merkez olmak üzere (Antalya, Burdur ve Isparta)

5) V. Bölge Bursa Optisyen-GözlükçülerOdası: Bursa merkez olmak üzere (Bursa, Bilecik ve Yalova)

6) VI. Bölge Konya Optisyen-Gözlükçüler Odası: Konya merkez olmak üzere (Konya ve Karaman)

7) VII. Bölge Kocaeli Optisyen-Gözlükçüler Odası: Kocaeli merkez olmak üzere (Kocaeli, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Sakarya ve Zonguldak)

8) VIII. Bölge Mersin Optisyen-Gözlükçüler Odası: Mersin merkez olmak üzere (Mersin)

9) IX. Bölge Kayseri Optisyen-Gözlükçüler Odası: Kayseri merkez olmak üzere (Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir)

10) X. Bölge Adana Optisyen-Gözlükçüler Odası: Adana merkez olmak üzere (Adana, Aksaray ve Niğde)

11) XI. Bölge Samsun Optisyen-Gözlükçüler Odası: Samsun merkez olmak üzere (Samsun, Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Tokat ve Trabzon)

12)XII. Bölge Balıkesir Optisyen-Gözlükçüler Odası: Balıkesir merkez olmak üzere (Balıkesir ve Çanakkale)

13)XIII. Bölge Muğla Optisyen-Gözlükçüler Odası: Muğla merkez olmak üzere (Muğla)

14) XIV. Bölge Aydın Optisyen-Gözlükçüler Odası: Aydın merkez olmak üzere (Aydın ve Uşak)

15) XV. Bölge Manisa Optisyen-Gözlükçüler Odası: Manisa merkez olmak üzere (Manisa ve Kütahya)

16) XVI. Bölge Denizli Optisyen-Gözlükçüler Odası: Denizli merkez olmak üzere (Denizli ve Afyonkarahisar)

17) XVII. Bölge Gaziantep Optisyen-Gözlükçüler Odası: Gaziantep merkez olmak üzere (Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya)

18) XVIII. Bölge Hatay Optisyen-Gözlükçüler Odası: Hatay merkez olmak üzere (Hatay ve Osmaniye)

19) XIX. Bölge Güneydoğu Optisyen-Gözlükçüler Odası: Şanlıurfa merkez olmak üzere (Şanlıurfa, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Van)

20)XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen-Gözlükçüler Odası: Sivas merkez olmak üzere (Sivas, Ardahan, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars ve Tunceli)5692/1-1


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semih Soyer - 5 yıl önce
meslek mensuplarının toplu olarak bulundukları iller gözönüne getirildiğinde Sivas'ın sayısı Erzurum'dan yüksek, eğer düşündüğünüz gibi yapılırsa 60 gözlükçüsü olan ili 30 gözlükçüsü olan ile bağlamış olacaksınız hem kanuna ters düşecek hem uzun vadede ekonomik olarak odaları yıpratacaktır.
Avatar
Hamdullah - 5 yıl önce
meslek mensuplarının toplu olarak bulundukları iller gözönüne getirildiğinde Sivasın sayısı Erzurum'dan yüksek, eğer düşündüğünüz gibi yapılırsa 60 gözlükçüsü olan ili 30 gözlükçüsü olan ile bağlamış olacaksınız hem kanuna ters düşecek hem uzun vadede ekonomik olarak odaları yıpratacaktır.
Avatar
Turhan Bakırel - 5 yıl önce
Öncelikle hayırlı olsun odaya kayıt ücreti nekadardır taksit yapılacakmı
Avatar
Abdullah soydan - 5 yıl önce
XX. Bölge merkezi Sivas mı ne alaka açın haritayı bakın bari seçerken. O bölgede olursa merkez Erzurum olur. Van ve Muş'un da XX. Bölgeye daha yakın. Aydın Denizli'ye daha yakın Afyon'la eşleşmiş Uşak Afyon'a yakın Aydın verilmiş. Listede bu gibi çok yanlış bölge ayrımları var. Aklıma iki soru geliyor ya cograyası zayıf yada bölge merkezleri menfaat dogrultusunda seciliyor.
Avatar
Mehmet sekman - 5 yıl önce
Pastayı bölmüşler kendilerine göre...
Avatar
Abdullah soydan - 5 yıl önce
Sivasta gözlükçü sayısı yüksekmi? 25 tane var yok. Erzurumda merkezde 28 net ilçelerle 35 buluyor.
Erzurum Kars arası 2 saat.
Erzrum Igdır arası 2.5 saat
Erzurım Van arası 1.5 saat
Erzurum Ardahan arası 2.5 saat
Erzurum Elazıg arası 2 saat
Erzurum Erzincan 2.5 saat.

Sivas Erzurum arası 5 saat
Sivas Kars 7 saat
Sivas Igdır 8 saat
Sivas Ardahan 8 saat
Deki şimdi bana Sivas'da 30 gözlükçü var diye buralardan 60 tane gözlükçüyü yolara dökmek mantıklı mı. Sivas'a verin Çorum'u Yozgat'ı. Ankara'ya niye baglıyorsunuz Ankara'da yeterince gözlükçü vardır. Mantık ve ileriye dönük diyorsanız planlama tekrar yapılsın.
Avatar
Melisa - 4 yıl önce
Bune saçmalik ya sivas ne alaka sivasa kim gidecek Erzurum olmaliydi bu
Avatar
yalçın optik - 4 yıl önce
fuarın her zaman muntazam bir şekilde devam etmesini dilerim