Optisyelik Bölümü Öğrecilerinden OPAKAY Fabrika Ziyareti

Senirkent Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü öğrencileri OPAKAY fabrikasını ziyaret etti.

Optisyelik Bölümü Öğrecilerinden OPAKAY Fabrika Ziyareti
08 Nisan 2019 Pazartesi 11:12

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Senirkent Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü  öğrencileri OPAKAY fabrikasına gerçekleştirdiği teknik geziyle mesleklerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için yerli Optik cam üretimi yapan fabrikanın nasıl işlediğini yerinde inceledi.  

Öğretim görevlisi Mustafa Balcı önderliğinde Senirkent MYO Optisyenlik Bölümü 1 inci ve 2 inci sınıf öğrencilerinden 30 kişilik grup tarafından gerçekleştirilen ziyarette optik cam üretim aşamalarının tamamı yerinde incelenerek detaylı bilgiler aktarıldı. Yapılan sohbetlerde sektörün birçok konusuna parmak basıldı.

OPAKAY Fabrika genel müdürü Serdar Sevinç’in ziyaret hakkında görüşlerini içeren değerlendirme yazısını aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

"Akay Optik için her yıl sabırsızlıkla beklediğimiz ve her yıl katılımın giderek arttığı Optisyenlik okullarının ziyaretlerinin ilki bu sene Isparta Üniversitesi ile gerçekleşti. Öğretim görevlimiz Mustafa Balcı önderliğinde Isparta’dan buraya kadar yaklaşık 30 kişilik 1 ve 2. Sınıf optisyenlik bölümü öğrencisi ile güzel bir gün geçirdik. 

Yıllar içerisinde fabrikamıza ziyarete gelen birçok Üniversite ve yüzlerce öğrenci oldu. Bizim açımızdan bu ziyaretlerin en güzel ve umut veren yönü,  öğrencilerimizin üretim safhasında yaşanan işlemleri şaşkınlık ve heyecan ile izleyişleri oldu. Üretim katında yapmış olduğumuz eğitimlerde ilk başladığımız günden bu yana gelen tüm öğrenciler beklentilerinin çok üzerinde bir teknoloji ile karşılaştıklarını eğitim sonrası yapılan toplantılarımızda ifade ettiler. Bu bizim için hep gurur veren bir yorum oldu.

Sektör açısından bakmak gerekirse, bundan yıllar önce yapılan ziyaretlerde sorulan sorular ile şimdi gelen sorulara baktığımız zaman aslında sektörü bekleyen endişe verici durumların sevgili öğrencilerimiz tarafından da fark edildiğini görmek bizim için de çabalarımızın bir karşılığıydı.

Örnek vermek gerekir ise,  ilk yıllarda öğrencilerimiz genellikle mezun olduktan sonra ticaretlerine yönelik veya diplomalarına yönelik sorular sorarken, son zamanlarda gelen öğrenci grupları sektöre yönelik endişelerini, yabancı sermayelerin ülkemizde yaptıkları girişimleri ve gelecekte onları nasıl tehditler beklediğine yönelik sorular sormaya başladılar. Bu, yerli sermaye olarak yıllardır içinde bulunduğumuz mücadelelerin meyvelerini vermeye başladığının güzel bir örneğidir. Umarız kısa zaman içerisinde bu meyveleri toplamaya başlayacağız.

Biz Opak Lens ve Akay Optik olarak sektörümüzün yabancı sermayelerin elinde bir oyuncak olmaması ve yerli sermayenin güçlenmesi için elimizden gelenden fazlasını vererek mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan birçok değerli optik mağazalarımız olduğu gibi yeni yetişen neslin de bu mantıkta olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti.  

Her zaman söylediğimiz gibi, Türkiye’nin neresinden olursa olsun hangi Üniversite ve öğrencileri bizleri ziyaret etmek isterse kapılarımız 7/24 kendilerine açık.

Hep birlikte sektörümüzü hak ettiği yerlere getireceğimize inancımız tam."

 Saygılarımla ,

Akay Optik San ve Tic A.Ş

Genel Müdür

Serdar sevinç


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.