Optikte Dev Birleşmeye Onay!

Avrupa Birliği Komisyonu, optik sektöründe faaliyet gösteren Essilor ve Luxottica firmalarının birleşme teklifine onay verdi.

Optikte Dev Birleşmeye Onay!
02 Mart 2018 Cuma 12:07

AB Komisyonu, optik sektöründe faaliyet gösteren lens üreticisi  Essilor ve çerçeve üreticisi Luxottica'nın birleşme tekliflerine yönelik rekabet  soruşturmasının tamamlandığını açıkladı.
 
Açıklamada, her iki şirketin de optik sektörü piyasalarında güçlü  pozisyonda bulunduklarına işaret edilerek, inceleme sonucu söz konusu birleşmenin  rekabete olumsuz etkisinin olmayacağı kararı alındığı kaydedildi.
 
Merkezi Fransa'da bulunan ve dünya çapında faaliyet gösteren Essilor,  optik lensler üretiyor. Şirketin bilinen markaları arasında Varilux, Crizal, Transitions, Eyezen ve Xperio bulunuyor.
 
Luxottica'nın merkezi ise İtalya’da yer alıyor. Şirket, dereceli  gözlük, çerçeve ve güneş gözlükleri üretiyor. Ayrıca, Ray-Ban, Oakley, Persol,  Armani, Chanel, Dolce&Gabbana, Prada ve Versace markalarının lisanslı ürünlerini  portföyünde bulunduruyor.
 
Söz konusu birleşmeyle şirketlerin, optik sektöründe toplam 50 milyar  avroya yakın bir paya sahip olması bekleniyor.
 
Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmeleri veya  satın almalarını denetlemek AB Komisyonu yetkileri arasında yer alıyor. AB  Komisyonu, bu incelemelerde ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup  olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi  halinde AB Komisyonu, birleşme ve satın almaları engelleyebiliyor.
 
Kaynak: Uzmanparam.milliyet.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.