Optik Ürünler ÜTS ile takip edilecek!

ÜTS ile (Ürün Takip Sistemi) 2017 başından itibaren optik ürünler ithalat ve üretimden son kullanıcı hastaya kadar karekod ile izlenecek.

Optik Ürünler ÜTS ile takip edilecek!
24 Ekim 2016 Pazartesi 11:52

Yasa gereği her türlü optik ürün (Renkli, numaralı kontakt lens, gözlük camları, çerçeveleri, İOL, LVA) hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verilen tıbbi cihazdır. İlaç ve tedavi, geri ödeme kapsamında değerlendirilen optik ürünlerin reklamı ve optisyenlik müesseseleri dışında herhangi bir mecrada satışı yasaktır.

AB ülkelerinde bulunmayan, Sağlık Bakanlığımızın başarılı projesi İTS ve ÜTS sahte kaçak taklit ürünlerin engellenmesi ve kamu sağlığının korunmasının güvencesidir.
İlaçlar İTS sistemi ile üretimden hastaya kadar takip edilmektedir. İlaçların sahte olup olmadığı Sağlık Bakanlığının ilaç takip sistemi ile cep telefonundan kontrolü yapılabilmektedir.
TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı TİTCK iş birliği ile gerçekleştirilen ÜTS (Ürün Takip Sistemi) 2017 başından itibaren optik ürünler de ithalat ve üretimden son kullanıcı hastaya kadar karekod ile izlenecek. Bu uygulama gözlükçülük mesleğinin güvenirliğini ve saygınlığını da artıracaktır.

Gözlük, çağdaş modern bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Gözlerimiz vücudumuzun dünyaya açılan pencereleridir. Öğrendiklerimizin % 83'ünü gözlerimizle sağlarız. Gözlerinizle kumar oynamayın, gözlüklerinizi senede iki kez Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen ruhsatlı optisyenlik müesseselerinden satın alın.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/anlat-derdini-feridun-agabeye/593774.aspx

          Taylan Küçüker-Eczacı/Gözlükçü 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.