Optik Sektöründe Tedarikçi Firmaların Sorumlulukları

Opak Lens hiçbir zaman optik sektöründe perakende mağazalar açarak bağımsız optiklere rakip olmayacaktır...

Optik Sektöründe Tedarikçi Firmaların Sorumlulukları
01 Kasım 2021 Pazartesi 15:52

Optik Sektöründe
Tedarikçi Firmaların Sorumlulukları!

Değerli Optik Sektörü Mensupları,

Her zaman söylüyorum bir tedarikçi firmanın optik sektöründe dikkat etmesi gereken hususlar vardır ve bunlar ahlak kuralları çerçevesinde de değerlendirilmelidir.

  1. Son kullanıcıların üreticilerden ve tedarikçilerden fiyat almaya yöneldiklerini ve aldıkları bilgilerle optisyenlik müesseselerini zor durumda bırakarak, ciddi sorunlar yaşamalarına neden olduklarını duymaya başladık.

       Opak Lens kurulduğu 2004 yılından bu yana optik sektöründe hizmet vermektedir ve bu kapsamda yalnızca yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine toptan optik ürün satışı yapmaktadır.

       Opak Lens Çağrı Merkezi bilişim açısından gelişmiş bir iPBX (IP Public Switch Telephone System- IP Telefon Santral Sistemi) ve CRM (Customer Relationship Manager-Müşteri İlişkileri Yönetimi) altyapısına sahiptir. Bu kapsamda Opak Lens’in sistemine kayıtlı olmayan hiçbir telefon numarasından gelen çağrıya fiyat bilgisi verilmemektedir.

       Opak Lens Çağrı Merkezi altyapısında Opak Lens’in hizmet verdiği tüm optiklerin telefon numaraları kayıtlıdır. Bu numaralardan çağrı geldiğinde, çağrı merkezindeki müşteri temsilcisinin ekranında CRM yazılımı açılır. Açılan görüntüde müşteri temsilcilerimiz o telefonun kayıtlı olduğu optik mağazanın ismini görür. Hatta bu numara, optiğe ait bir cep telefonuysa, kullanan kişinin adını da görür. Ve bu ekrana bakarak müşteri ile iletişimini sürdürür.

  1. Optik Sektöründe bazı üretici ve toptancı firmalarda çalışan personelin uygun fiyat ile cam alıp son tüketiciye sattıkları yönünde duyumlar almaktayız.

        Opak Lens çalışanları arasında yalnızca kendisi gözlük kullananlara ve çalışanların birinci dereceden akrabalarına cam desteği sağlanır, bunun dışında hiçbir zaman çalışanlara ücretli veya ücretsiz cam çıkışı yapılmaz. Tabii ki 500 kişiyi aşkın bir ekibin çalıştığı ve tüm Türkiye’de yapılanmış bir organizasyonda bu kuralları delmek isteyenler de olabilir. Bu gibi durumlarda bize ulaşabilirsiniz, biz de gereğini yaparız.

  1. Sektör olarak çok yakın bir zamanda, hem gözlük, hem cam alanında üretici ve tedarikçi olan küresel sermayeli bir firmanın aynı zamanda perakende satış kanalı satın almasına şahit olduk.

        Opak Lens olarak bunu etik bulmuyoruz. Fuarlarda ve sosyal medyada hep söylediğimiz ve uyguladığımız bir sözü hatırlatmak istiyorum. “Opak Lens hiçbir zaman optik sektöründe perakende mağazalar açarak bağımsız optiklere rakip olmayacaktır.” Biz bunu 18 yıl önce toptan tedarik işine girerken söyledik ve sözümüzü tutmaya da devam ediyoruz.

        Yukarıda belirttiğimiz kapsam çerçevesinde siz optik mağazalara her zaman verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz.

Bu tip bilgilendirmelerin de sektörümüzde bir farkındalık yaratacağı için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Optik Gazete kanalı ile tüm saygıdeğer optik sektörü mensuplarının bilgilerine sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

H. Erol Harbi


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.