Optik Mağazalar Kontak Lens Stoğu Bulundurabilecek!

S.B. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan Kontak Lens ve reçete karmaşasına son veren açıklama.

Optik Mağazalar Kontak Lens Stoğu Bulundurabilecek!
23 Şubat 2014 Pazar 22:00

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan alınan görüş ve kurum tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen tebligatta; duruma açıklık getirilmiştir.Son zamanlarda; Kütahya, İzmir ve Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlükleri'nce yapılan denetimlerde optik mağazalarının kontak lens stoğu bulunduramayacağı belirtilmiş ve satılan lenslerin reçete fotokopilerinin müessesede saklanması istenmiştir. Bu duruma uymayan meslektaşlarımız mağdur olmuştur.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan alınan görüş ve kurum tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen tebligatta; duruma açıklık getirilmiştir. Buna göre satılan kontak lenslere ait reçetelerinin fotokopilerinin saklanmasının gerekmediği, reçete kayıtlarının elektronik ortamda dahi tutulabileceği ve ayrıca optik mağazaların kontak lens stoğu bulundurabilecekleri net olarak belirtilmiştir.

Bunlara ek olarak optisyenlik müesseselerinin reçetesiz satış yapıp yapmadıklarının tespiti için denetimlerin de alım faturalarına göre değil, satış faturaları üzerinden yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

Konu ile ilgili Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurmu yazışmaları ekte incelenebilir.

 

 

 

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kaynak göstermeden kopyalamayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.