Opak Lens'ten Görmeyen Çocuklara Büyük Destek!

Fuar boyunca "Gören Parmaklar" projesine ilgi büyük oldu.

Opak Lens'ten Görmeyen Çocuklara Büyük Destek!
16 Aralık 2016 Cuma 10:40

Silmoİstanbul 2016 Optik Fuarı'nda OPAK LENS; “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” ile yürütülen Gören Parmaklar Projesine destek oldu. Proje hakkında Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi şu açıklamalarda bulundu;

“Bir Çocuk Gülümser, Dünya Değişir.”
 
Fuar boyunca sadece kendi satışlarına odaklanmadıklarını, aynı zamanda ziyaretçilerini “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” ile yürütülen Gören Parmaklar Projesine bağış yapmaya yönelttiklerini ve bu sayede 9.650 TL tutarında bağış toplayarak proje kapsamındaki dört görme engelli çocuğa kabartma (braille) daktilo alabildiklerini vurgulayan Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi şöyle devam etti. “Biz optik sektörü mensupları olarak gören kişilere görmeye yardımcı cihazlar ile hizmet veriyoruz. Ama görmeyenler için bir şey yapamıyoruz. İşte bu sorumluluk projesi ile görmeyenlere de yardımcı bir cihaz verilmesinde sektörümüzdeki kişilere ve firmalara aracı olalım istedik. Görenle görmeyen arasında bir köprü olalım istedik. Dileriz ki bu çalışma sektörümüzün diğer firmalarına ve hatta diğer sektörlere de bir model olur.  Biz doğal olarak alanımız gereği görme engelliler için bir projeye destek verdik. Böyle bir yaklaşımla her firmanın kendi iş alanında bir projeye katkı sağlamasının yaratacağı etki kim bilir ne kadar büyük olur.
 
Bu proje görme engeli bulunan çocuklara braille daktilosu kazandırmayı amaçlıyor. Eğer bir çocuk görme engelliyse, ilkokul çağına geldiğinde %90 körler okuluna gidiyor ama bu okulların sayısı çok az. Üstelik sayısı oldukça az olan bu okullarda görme engelinin yanı sıra başka engeli olan çocuklarla birlikte eğitim gördüklerinden gelişimleri sınırlanıyor. Oysa sadece görme engeli olan ve bu daktiloya sahip bir çocuk, yaşıtlarıyla herhangi bir ilkokulda öğrenime başlayabilir ve önünde upuzun bir eğitim yolculuğu olabilir. Ben de, görme engelli çocukların kendine güvenen, çevresi ile uyumlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmesi amacıyla kurulan  Parıltı Derneği kanalıyla 4-6 yaş arası 24 çocuğun kendine ait daktilosu olmasını hedefleyen 24 kişiden biriyim. Opak Lens olarak, bu 24 daktilo hedefinin 4 tanesini 4 günlük fuarda optik sektöründen değerli ziyaretçilerimizin katılımı ile karşılamış olmaktan çok mutluyuz; çünkü bir çocuğun gülümsemesi bile dünyayı değiştirir.

Gören Parmaklar Projesine destek olmak amacı ile Silmoİstanbul 2016 Optik Fuarı boyunca bağışların toplanması ve sürecin geliştirilmesi konusunda destek olan görevli Opak Lens personeline ve Cihan Harbi’ye ayrıca teşekkür ediyoruz.






 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.