Opak Lens Anadolu Optikçiler Sektör Buluşmasına Katılıyor

17-18-19 Eylül'de Ankara'da buluşmak üzere…

Opak Lens Anadolu Optikçiler Sektör Buluşmasına Katılıyor
21 Ağustos 2021 Cumartesi 14:40

Değerli Meslektaşlarım,

Bugün çok farklı bir konuyu ele alarak, sizlere sektörümüzdeki fuar organizasyonlarından bahsedeceğim.

Fuarlar ve bu tip benzer organizasyonlar her zaman sektörün gelişmesi için ciddi faydalar sağlayan etkinliklerdir.

Geçen sene pandemi sebebiyle yapılamayan Silmo  İstanbul Optik Fuarı -bir aksilik olmaz ise- Kasım ayında açılacak ve biz de her zamanki gibi yerimizi alacağız.

İstanbul’da yapılan fuar tabii ki tartışmasız olarak Türkiye şartlarında optik alanında gerçekleştirilen en büyük sektör buluşmasıdır. Son yıllarda çevre ülkelerden gelen davetlileri de ağırlamış olduğundan fuarın uluslararası kimliği de ön plana çıkmıştır. Fakat yine de katılımın hala yeterli noktaya gelmediğini düşünüyorum. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bence en önemli sebeplerinden biri ulaşım ve konaklama ücretlerinin İstanbul’da çok yüksek oluşudur. İstanbul her yönüyle masraflı bir şehir olup, ayrıca trafik açısından da ziyaretçilere çok sıkıntılı zaman geçirtmektedir. Ancak kesinlikle İstanbul Silmo gayet başarılı bir fuar organizasyonudur ve gelen ziyaretçilerin de mutlaka her zaman kazançlı çıktıklarını düşünüyorum.

Gelelim tedarikçi firmalar tarafından özel olarak kurgulanan ve genellikle Antalya’da beş yıldızlı otellerde hem tatil hem de satış etkinliği şeklinde gerçekleştirilen organizasyonlara… Bu tip etkinliklerde genelde bir, bazen de birden fazla toptancı firma bir araya gelerek müşterilerine satış etkinliği düzenleyerek, aynı zamanda onlara ve ailelerine tatil yapma imkanı da sağlamış oluyorlar. Ama bu tip etkinliklerin de firmalara çok ciddi maliyeti olmaktadır, o nedenle kısıtlı sayıda kişiyle gerçekleştirilmektedir.

Yaklaşık üç hafta önce Ankara’dan bir meslektaşımız bana telefon ile ulaştı ve bir organizasyondan bahsetti. Aslında hemen karar veren bir yapım olmasına rağmen temkinli davranarak konuyu araştıracağımı ve Ankara’ya gelip yüz yüze konuşup, yeri görüp ona göre karar vereceğimi söyledim.

Ankara ve çevresinde optik mağazaları olan meslektaşlarımızın yerli toptancı ve üreticiler ile buluşmasını hedefleyen bu satış etkinliği projesini söylediğim şekilde de bizzat Ankara’ya giderek inceledim.

Bu proje bana Türk Oftalmoloji Derneği’nin düzenlediği ve her sene değişik illerde yapılan kongreleri anımsattı. Yıllardır bu kongrelere firma olarak katılırız ve göz doktorlarına kontak lenslerimizi tanıtırız.

Bizim gibi katılımcı firmalar da hem Türkiye’nin her yerinde yapılan kongreler sayesinde o bölgeyi ziyaret etmiş olur, hem de bu kongreler o bölgede yaşayan doktorlar için yeni ürünleri tanımak için bir fırsat olur. Düşünsenize üç ayda bir, değişik illerde bu tip etkinlikler yapılsa optikler ve yerli üreticiler için ne kadar verimli olur.

Son günlerde optik sektörünün gündeminde olan gözlük ve cam üreticisi bir firmanın çok şubeli perakende optik mağazaları satın alması ile yerli üretici ve toptancı firmaların önemi daha da artmıştır.O yüzden de bu tip etkinlikler bağımsız optik işleten meslektaşlarımızla yerli üreticileri bir araya getirip güçlü bir yerli sermaye oluşturacaktır.

Şimdiden 17 yerli firma bu projeye destek vermis. Söz verdiğim üzere ben de Ankara’ya gidip etkinlik alanını gördüm, bu etkinliği düzenleyen meslektaşlarım ile görüştüm. Bu görüşme sonucunda Ankara’da yapılması planlanan bu etkinliğe biz de Opak Lens olarak katılmayı düşünüyoruz.

Şunu da belirteyim ki, tabii ki amatör bir ruhla ele alınmış bir proje olduğundan dolayı bir çok eksiklik de tespit ettik ve bunları ilettik. Yine de böyle bir etkinliğin kesinlikle bu bölgedeki yerel bağımsız optiklere ve yerli üreticilere faydası olacağını düşünmekteyim. Bence fikir harika ve verilen sözler de tutulduğu takdirde bu etkinlik yıllarca devam eder.

Biz Opak Lens olarak bugüne kadar her zaman sektörümüzün yararına olabilecek her projeye sıcak baktık. Tabii ki bu arada bir çok farklı yorumlar da duydum. Özellikle bu etkinliğin Silmo İstanbul Optik  Fuarı’na zarar vereceği yönünde görüşler var. Ben bu yoruma kesinlikle katılmıyorum. Bu etkinlik Silmo İstanbul Optik Fuarı’na rakip olmaz ve zarar vermez.

Unutmayalım ki yeni fikirlere ve oluşumlara açık olmak gelişim açısından önemlidir. Bu kapsamda yeni girişimcilere fırsat vermek gerekir. Hep aynı sonucu alıyorsak bazen sistemi de değiştirmek gerekebilir. Evren hareketi alkışlar düşünceyi değil. Harekete geçen ve samimiyetle ve dürüstçe ilerleyen kişileri takdir etmek ve desteklemek gerektiğini düşünüyorum.

Girişimci genç arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum, hayırlara vesile olsun.

17-18-19 Eylül'de Ankara'da buluşmak üzere…

Kalın sağlıcakla.

H.Erol Harbi

Yönetim kurulu başkanı

Opak Lens

Cihan Medikal

Akay Optik

Optik Gazete

Not: katılmak isteyen firmalar için; Hasan Uçar 0532 643 30 39


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.