Opak Lens 50. Deposunu Van İlinde Açtı

Van Şubesi ile Opak Lens’in aktif depo sayısı 50’ye ulaştı.

Opak Lens 50. Deposunu Van İlinde Açtı
02 Aralık 2021 Perşembe 17:50

Opak Lens’in Türkiye’de doğrudan depo bulundurmak suretiyle hizmet verdiği 37. şehir Van oldu. Van’da açılan şube ile Opak Lens’in aktif depo sayısı 50’ye ulaştı.

Van Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Bu yüzden tarihin eski çağlarından beri birçok medeniyetin hâkim olduğu bir yer olmuştur.


Arkeolojik araştırmalara göre Van ilinin kuruluşu, yazılı tarih öncesi dönemleri olan M.Ö. 5000-3000 yılları Kalkolitik dönem başlarına kadar uzanmaktadır.

Van isminin nereden geldiği konusunda bilgiler tam olarak açıklığa kavuşturulmamış, rivayetlerden öteye gidememiştir. Evliya Çelebi "Seyahatnamesi"nde Büyük İskender' in Van Kalesi'ndeki Vank adlı bir mabedden esinlenerek buraya Van adını verdiğini söylemektedir. Bir rivayete göre de şehri genişletip güzelleştiren VAN isimli şahsın adından dolayı şehre bu ismi verilmiştir. Bu konuda akla en yatkın görüş ise Urartuca Biane veya Viane'den çıkmış olduğudur. Çünkü Urartulular kendilerine Bianili demişler ve Urartuların hâkim devrinde Biane adı altında birçok şehir ve insan topluluğu Van şehrinde toplanmıştır.

Biz de Optik Gazete olarak, Opak Lens’i kutluyor, optik sektörünün yerel kanatta büyümesine sağladıkları katkı ve yatırımlar için teşekkür ediyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özay özkaya - 2 yıl önce
hayırlı olsun