Oculus, PC ya da telefona ihtiyaç duymayacak VR gözlük üzerine çalışıyor!

Facebook tarafından satın alınan Oculus‘un düzenlediği geliştirici konferansında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg önemli açıklamalarda bulunarak yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını ilk kez açıkladı.

Oculus, PC ya da telefona ihtiyaç duymayacak VR gözlük üzerine çalışıyor!
10 Ekim 2016 Pazartesi 09:31

Konferansta sahne alan Zuckerberg, VR setinin bir prototipini de gösterdi. Oculus Rift’e oldukça benzer olan bu prototip üzerinde herhangi bir kablo bulunmuyor ve bir PC’ye bağlı olmasına ya da bir telefon ile kullanılmasına gerek kalmıyor.

Şirketi Oculus‘un mobil VR vizyonunu da açıklayan Zuckerberg, sanal gerçeklik dünyasına ne kadar inandıklarının da altını çizdi. Özellikle mobil Oculus versiyonunun herkesin ulaşabileceği fiyatlarla piyasaya çıkması durumunda bu dünyanın giderek büyüyeceği yönünde bir öngörü bulunuyor. Aslına bakarsanız, şu anda erişilmesi paha anlamında pek de kolay olmayan sanal gözlüklerde satış rakamlarının aşağıya doğru gideceği de aşikar. Bununla birlikte ekosistemin ve uygulamaların geliştirilmesiyle birlikte daha çok kullanıcının VR gözlük deneyimini yaşaması ve satışların artması bekleniyor. Oculus konferansta yaptığı açıklamaya göre bu sene tam 50 milyon doları ürün geliştirmeye ayırmış durumda. Bunun yanı sıra bununla birlikte sanal gerçeklik dünyasına ve geliştirici topluluğuna yapılan yatırımın toplam tutarı 250 milyon doları aştı. Mark Zuckerberg geliştiricilerle yaptığı toplantıda bir 250 milyon doları daha geliştiricilerle paylaşmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Mark Zuckerberg sahnede yaptığı demoda sanal gerçeklik dünyasında sosyalleşmenin nasıl olacağını da gösterdi. Sanal gözlük üzerinden kendi VR avatar karakterini de izleyenlere gösteren Zuckerberg, bizi ileride nasıl bir sosyal artırılmış gerçeklik dünyasının beklediğini de göstermiş oldu. Oculus bununla birlikte merakla beklenen Oculus Touch aksesuarını da 6 Aralık 2016 tarihinde piyasaya süreceğini açıkladı, Oculus Touch’ın fiyatının ise 199 dolar olması bekleniyor. Oculus Rift ve Oculus Touch ürünlerini birlikte sipariş edenler ise toplamda 798 dolarlık masrafı gözden çıkarmış olacak.

Kaynak : webrazzi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ruth - 6 yıl önce
wow.....this is nice and lovely , i love the content you got here wish to see more