Numarası Otomatik Ayarlanabilen Gözlük Yapıldı

Bu teknoloji gözlük camlarınızın numaralarının anında değiştirilebilmesi için ince bir sıvı kristal tabakası uyguluyor.

Numarası Otomatik Ayarlanabilen Gözlük Yapıldı
25 Ocak 2023 Çarşamba 13:44

900 yılı aşkın bir süre önce İtalya'da ilk gözlüğün kullanılmasından bu yana görme teknolojisinde çok şey değişti.

Ancak, görüşümüzü düzeltmek için tek bir gözlük kullanmanın temelleri şimdiye kadar teknolojik olarak hiç bu kadar ilerlemedi.

İsrail'deki bir girişim, gözlük camlarınızın numaralarını anında değiştirilebilmesi için ince bir sıvı kristal tabakası uyguluyor.

Milyonlarca pikselli sıvı kristal, camların gücünü değiştirmek için harekete geçiyor

Gözlük çerçevesinin sapına yerleştirilen bir kaydırma fonksiyonu, güneş gözlüğünüzü, okuma gözlüğünüze çeviriyor. Okuma gözlüğünüzü tekrar sapındaki kaydırma fonksiyonu ile anında standart güneş gözlüklerine geri çevirebiliyorsunuz.

Deep Optics , televizyonlarda, dizüstü bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda ve saatlerde gördüğümüz likit kristalleri bir gözlükteki camların numaralarını değiştirmek için kullanmanın bir yolunu buldu.

Kullanıcı, gözlüğün kollarına yerleştirilmiş, kişisel büyütme için cam verilerini hesaplayan küçük bir işlemciyi kaydırarak etkinleştirebiliyor.

45 yaşın üzerindeki pek çok kişi, gözlerindeki odak mekanizması yaşla birlikte bozulduğu için okuma gözlüklerini diğer gözlüklerle dengelemek zorunda kalıyor

Bu teknoloji verileri, dinamik gözlük camının içindeki milyonlarca küçük likit kristal piksele göndererek, elektriksel durumlarını değiştiriyor ve anında camın numarası değişerek nesneleri takan kişinin odak noktasına getiriyor.

Pikselli likit kristal gözlük camları, insan gözü gibi çalışıyor. Kendisini dinamik, yüksek kaliteli lens olarak yeniden düzenleyebiliyor.

Deep Optics, Bu camları  "Odaklarını herhangi bir mesafeden değiştirebilen ilk ve tek uyarlanabilir güneş gözlükleri" olarak adlandırıyor.

Teknoloji, gözlüklerin tasarımına neredeyse hiç ekstra ağırlık veya hacim katmıyor.

CEO Yariv Haddad, "Telefonunuzu açıp kamerayı çıkarırsanız, içinde merceği hareket ettiren küçük bir motor olduğunu göreceksiniz" 

 

Camlara gömülü küçük bir işlemci, sıvı kristalleri yeniden düzenleyen sinyali gönderir. Teknoloji, neredeyse hiç ağırlık veya hacim eklemeden gözlüklerin kollarına yerleştirilmiştir.

Gözlükler bir akıllı telefon uygulaması tarafından kontrol ediliyor. Kullanıcı reçetesini, camlar arasındaki mesafeyi, kişisel büyütme düzeylerini ve bunları ayarlamak için diğer ayrıntıları giriyor ve daha sonra istediği zamanda değişiklik yapabiliyor.

Deep Optics, onları "yüzde 100 kişiselleştirilebilir, kullanıma hazır güneş gözlükleri" olarak tanımlıyor.

Ayrıca bu teknolojide  kullanıcının birkaç saniye sonra okuma işlevini otomatik olarak devre dışı bırakmasına veya kaydırdıklarında ekstra büyütme için özel bir mod ayarlamasına olanak tanıyan bir "bakış modu" da var.

Haddad, "Bunlar, odak mesafelerini gerçekten değiştirebilen tek gözlüklerdir ve lens, büyütme oranı veya reçetesini değiştirebilir" diyor. "İster yakından bakın, ister önünüzdeki tabelaya odaklanın, istediğiniz herhangi bir okuma numarasını uygulayabilirsiniz."

Şimdiye kadar Deep Optics, düzeltilmemiş güneş gözlüklerine okuma reçetesi ekliyordu. Gelecekte, tahminen 2 milyar insanın karşılaştığı bir sorun olan presbiyopiyi ele alan reçeteli gözlükler için de aynısını yapacak.

Haddad, "İlk model reçeteye dayalı değil" diyor. Ancak gelecek yıl gözlükler yakın veya uzağı göremeyen kişiler için reçeteyle sunulacak"

32°N güneş gözlükleri, bu yılın sonlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 2024'te diğer ülkelerde  piyasaya sürülecek bilgiside verildi.

Kaynak: https://nocamels.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.