Nintendo’nun 20 Yıllık VR Gözlüğü Ortaya Çıktı!

Nintendo tarafından tasarlanan sanal gerçeklik gözlüğü, başka bir proje sebebiyle iptal edilmiş.

Nintendo’nun 20 Yıllık VR Gözlüğü Ortaya Çıktı!
04 Ekim 2018 Perşembe 16:45

Günümüzde henüz emekleme aşamasında olan sanal gerçeklik teknolojileri için pek çok kişi henüz hazır olmadığı yorumunu yapıyor. Maliyeti bir hayli yüksek olan VR donanımları, kullanıcılara yeterli konforu da pek sağlayamıyor.

VR gözlük teknolojisinin aslında daha eski bir dönemde de Nintendo’nun gündeminde olduğu ortaya çıktı. Nintendo’nun oyun kartuşlarına 3 boyutlu grafik imkanı sağlayan yongayı tasarlayan Jeremy San, 1990’larda Nintendo için geliştirilen Super Visor isimli sanal gerçeklik gözlüğünden bahsetti.

San, bu gözlüğün tasarımından sorumluymuş. Bu gözlüğün geliştirilmesi, Nintendo’nun oyun konsolu Virtual Boy’un satışlarının etkilenmemesi amacıyla iptal edilmiş. Fakat Virtual Boy, Nintendo’nun en başarısız konsollarından biri oldu.

Benzer bir VR teknolojisini kullanan Virtual Boy, oyuncuların masa başında oturmasını talep ediyordu. Konsol, kafaya takılabilir bir tasarımda değildi. Yalnızca kırmızı renkli, monokrom ekrana sahipti ve çok pahalıydı. Super Visor ise tüm renkleri desteklediği gibi -tıpkı güncel VR gözlüklerde olduğu gibi- kafa hareketini takip de edebiliyordu.

Super Visor’ün iptali, sanal gerçeklik teknolojisinin yaklaşık 20 yıl gecikmesine sebep oldu. Bu sürecin sonunda Oculus VR, Rift isimli gözlüğünü çıkararak sanal gerçekliğin yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

Kaynak: Technopact
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.