Nesneleri el hareketleriniz ile idare edebileceksiniz.

Atheer, sanal gözlük tasarımında yeni bir firma değil ama artık vizyonları farklı.

Nesneleri el hareketleriniz ile idare edebileceksiniz.
13 Ekim 2014 Pazartesi 06:45

Akıllı gözlük tasarımlarını yavaş yavaş Google Glass benzeri bir son kullanıcı ürününden, daha fazla kurumsal odaklı bir tasarıma çeviren firmadan, baş mühendis Soulaiman Itani, kurumsal pazarda çok daha büyük bir talebin yattığına inandıklarını açıklıyor.

 

Itani, yeni nesil akıllı gözlüklerle tıp, inşaat, mühendislik ve havacılık alanlarında yapılabilecek tonla şey olduğunu söylüyor. IndieGoGo kampanyasını düzenlediklerinde tam anlamı ile gerçek bir odaklarının olmadığını da itiraf ediyor Itani. Fakat kampanya bağışçılarıın geri bildirimleri ile Atheer kendine farklı bir yol çizmeye başlamış.

 

Yeni tasarımları biraz daha büyük ama gözünüzün önüne bir tablet getirip dev bir ekrandan faydalanmanızı sağlayacak bir ürün olacak. Ayrıca el hareketlerini takip özelliği sayesinde, sanal olarak gördüğünüz arayüzleri ve nesneleri el hareketleriniz ile idare edebileceksiniz. Mesela sanal ekranda bir dergi okuyorsanız, sağa sola elinizi sallayıp sayfaları çevirebileceksiniz. veya üç boyutlu nesnelerle, ellerinizin altındaymış gibi çevirerek çalışabileceksiniz.

 

Atheer'in yeni vizyonundaki tek problem, gözlüğün yoğun kullanımı sırasında oluşabilecek bilek ve kol ağrıları galiba.

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.