Monitörleri Tarihe Gömecek Akıllı Gözlük

Bu gözlük, bilgisayar, telefon ve televizyon ekranlarını gözümüzün önüne getirecek.

Monitörleri Tarihe Gömecek Akıllı Gözlük
04 Eylül 2022 Pazar 11:20

Tüketici Elektroniği Fuarı IFA 2022 başladı

Lenovo, bilgisayar ve telefon ekranlarını gözümüzün önüne getirecek akıllı gözlüğü Glasses T1’i tanıttı. Kablo kanalıyla cihazlara bağlanabilen gözlük, iki 1080p 1080p micro-OLED ekrana sahip.

Gelişen teknoloji ile beraber yaşamımıza giren akıllı gözlükler, bilgisayar ekranlarını gözümüzün önüne getirebiliyor. Şimdi de teknoloji devi Lenovo’dan bu konuda yeni bir hamle geldi. Çin merkezli şirket, yüzünüz için tasarlanmış yeni USB-C ekranı Glasses T1’i duyurdu.

Tüketici Elektroniği Fuarı IFA 2022 etkinliğinde tanıtımı yapılan giyilebilir aygıt, gözlük formatında olmasıyla dikkatleri üstüne topladı. Firmanın açıklamalarına göre bu akıllı gözlük, Full HD OLED ekranı gözlerimizin önüne taşıyacak.

Lenovo Glasses T1

60 Hz yenileme hızına haiz Glasses T1, iki 1080p micro-OLED ekran taşıyor. Lenovo’ya gore gözlük, bir kablo vasıtasıyla telefon, bilgisayar benzer biçimde öteki cihazlara bağlanarak görüntüyü gözümüzün önüne getirebiliyor. Gözlüğün görüşü tamamen engellediğini de ekleyelim. Aslına bakarsanız bir kablo ile beraber kullanılması da cihazın tıpkı düzgüsel bir tv yada ekran izliyormuşçasına hareketsiz bir kullanım için tasarlandığını ortaya koyuyor.

Lenovo, film izlemekten oyun oynamaya kadar birçok işlevi kullanıcılara sunan Glasses T1’i bu tasarımdaki cihazların oldukça gelişeceğine yönelik beklentilere atıfta bulunarak tüketiciyle buluşturdu. Dev şirket ek olarak mobil oyuncuların gözlüklere büyük ilgi duyacağını tahmin ettiğini söylerken film ve dizi izlemenin de bu cihazlara kayabileceğini umduğunu da ekledi. Daha ilk çıkan raporlar, bu gözlüklerin 2026 yılına kadar 160 milyar dolarlık bir küresel pazara dönüşebileceğini göstermişti.

Cihaz ile ilgili biraz daha detaya girelim. Glasses T1, belirttiğimiz benzer biçimde bir kablo kanalıyla bilgisayarlara, tabletlere ve akıllı telefonlara bağlanabiliyor. iPhone benzer biçimde iOS cihazlara bağlanmak istendiğinde ise Lenovo’nun HDMI adaptörüne yada Apple’ın Dijital AV adaptörüne gereksinim duyuluyor. Her kafa yapısına göre tasarlandığı belirtilen gözlüğün, uzun soluklu kullanım için burun pedleri ve daha iyi bir ses deneyimi için yerleşik hoparlörlerle geleceği aktarılıyor.

2023 senesinde belli pazarlarda piyasaya sürülmesi beklenen Lenovo Glasses T1’in fiyatıyla ilgili ise herhangi bir detay paylaşılmadı.

Kaynak: www.hakanseyhan.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.