Miyop Başlarken Beyni Harekete Geçirmek

"Miyop yeni başlayınca miyop’a neden olan göz üzerindeki baskılar kaldırılmalıdır"

Miyop Başlarken Beyni Harekete Geçirmek
28 Şubat 2020 Cuma 15:01

Miyop Başlarken Beyni Harekete Geçirmek

İnsan mükemmel bir yaratıktır ve kusursuz bir mükemmellikte çalışır.

1920 yılında Dr. William Bates gözün bozulmasının görmeyi bilmemekten kaynaklandığını ileri sürdü. Aşağıdaki anlatımlar Dr. Bates ve onun çalışmasını sonradan sürdüren başka doktorların düşünceleridir.

İşin Teknik Yönü:

Net görmeyi neler sağlar? Göze giren görüntü ön mercek korneadan geçerek göz içindeki lense yansır. Lens görüntünün mesafesine göre kasılıp gevşeyerek görüntüyü sarı noktaya düşürür. Kornea, lens, vitreus gibi saydam ortamların berrak olması gerekmektedir. Berraklığın bozulması ile beyin harekete geçer.

Odaklama, uyum, konverjans, diverjans, izleme, fiksasyon (tespit) gibi gözün onlarca fonksiyonu vardır. Bunların çalışır durumda olması sistemi korur. Sistemin devamlılığı bu fonksiyonların çalışırlığı sürdürülür.

Netsizlik: Görüntünün sarı noktaya düşürülmesi ile görüntü beyne ulaştırılır. Gözün görmedeki katkısı %10 civarındadır, aslında görme olayının çoğu beyinde gerçekleştirilir.

Netliği nasıl bozuyoruz? Kapak baskısı ve gözün dışındaki 6 kasın dengesiz çalışması, ortadan sıkılan balon gibi, gözün ön arka çapını uzatır. Göz giderek yumurta şeklini alır. Görüntü sarı noktanın önünde oluşur, net görme bozulur. 

Göz üzerine baskılar, gözün ön arka çapını uzatır, görüntü sarı noktanın önüne düşer. Göz ön merceği kornea dikleşir, öne doğru konikleşir ve incelir. Uzama göz küresinin arkasına doğru da olabilir ve retinayı daha fazla bozar.

Odaklamanın önemi: Odaklama üzerine yapılan bir araştırmada 60 dakikalık tek gözde odaklama yetersizliğini takiben (aksiyal uzunlukta artma veya eksiltme) insan gözü bulanık görmeyi telafi etmek için iyi bir odaklama ile dakikalar içinde hızla cevap verir.

Uyumun önemi: Lens gevşeyerek, kasılarak görüntüyü sarı noktaya düşürür.  Bu, uyumun giderek kuvvetlenmesi demektir. Göz üzerindeki baskıların kaldırılması gecikirse, güçlü uyum da baskı nedeni olur. Çünkü uyum anında göz kapağı, göz dış kasları, siliyer kas kasılarak gözün ön arka çapını ortadan sıkılan balon gibi uzatır.

Miyop ve Beynin Harekete Geçmesi:

Ateşi düşürerek sistemi bozmak gibi: Vücutta ateşin yükselmesi enfeksiyon belirtisidir, beyin hızla düzeltici işlemlere başlar. Ateş düşürücü alma bu sistemin yürümesini bozmaktır.

Beyni harekete geçirmek: Sistem çalışırken anormal bir durum beyni harekete geçirir ve beyin düzeltmeye yönelik önlemler alır. Örneğin bir kamera, görüntünün net olmadığı durumda zoom yaparak netleştirme uygulamasına girer. Kameraya hemen netliği sağlayacak böyle bir yazılım yüklenmiştir.

Beyni ne harekete geçirir? Görüntü kalitesi azalınca beyin harekete geçer ve göz yapılarında düzeltici işlemleri başlatır. Gözün ön arka çapında uzamaya bağlı sarı noktada netsizlik beyni harekete geçirir.

Beyin Nasıl Önlem Alır?

Odaklama gücünü artırır: Ön arka çap uzasa ve görüntü sarı nokta önüne düşse bile iyi bir odaklama görüntünün netleşmesini sağlar.

Uyum gücünü artırır: Lensin uyumunu güçlendirerek netleştirmeyi sağlamaya çalışır ama gözü de gerer.

Gözlük nasıl etki eder: Netsizlik beyni harekete geçirir,  emirler göndermeye başlar. Bizim hemen gözlük takmamız doğal çözümünü engeller.  Beynin durumu düzeltmesine fırsat vermek gerekir.

Miyop yeni başlayınca miyop’a neden olan göz üzerindeki baskılar kaldırılmalıdır. Dr. Bates zihindeki karmaşayı “Palming” yaparak gidermeyi tavsiye etmektedir. Yani zihin sakin ve berrak olmalıdır.  Gözlük numarasının kalıcı hale gelmesi beynin düzetmede başarısız kalması demektir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.