Mevzuata Aykırı Yapılan Sağlık Reklamlarına Ceza Yağdı

65 göz hekimi ve sağlık kuruluşuna reklam durdurma cezası verilmiştir.

Mevzuata Aykırı Yapılan Sağlık Reklamlarına Ceza Yağdı
27 Mart 2023 Pazartesi 13:38

İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası tarafından yapılan başvurular ile mevzuata aykırı reklam yapan sağlık kuruluşlarına kesilen cezalar hakkında bir duyuru yayınlandı, sektörümüzün dikkatine sunuyoruz.

Değerli Üye Meslektaşlarımız,

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı’na Odamız Etik Dışı Reklam Kurulu tarafından yapılan başvurular neticesinde; inceleme konusu tanıtımlarda yer alan ifadelerin sağlık alanında çalışan kuruluşun ve hekimlik mesleğini yürüten şahsın faaliyetlerine ticari bir görünüm yükleyen, tıbbi işlemlere yönelik talep yaratıcı ve dolayısıyla ilgili mevzuatta izin verilen bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri sınırını aşan nitelikte olduğu değerlendirilen 65 göz hekimi ve sağlık kuruluşuna anılan reklamları durdurma cezası verilmiştir.

Bilgilerinize,


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.